Audiència pública sobre les estratègies i serveis municipals d’atenció a les persones sense llar
Una cinquantena de persones, en representació de 16 entitats i ciutadania en general, participen en el fòrum
Una cinquantena de persones, en representació de 16 entitats i ciutadania en general, participen en el fòrum
L’Ajuntament de Lleida ha celebrat l’audiència pública sobre estratègies i serveis municipals d’atenció a les persones sense llar.
El paer en cap, Miquel Pueyo, ha presidit la sessió, celebrada a l’Auditori Municipal Enric Granados, acompanyat de les regidores de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, i de Consum, Comerç, Mercats i Participació, Marta Gispert.
L’audiència ha permès debatre l’atenció a les persones sense llar a partir de les ponències de dos experts, Salvador Mateu, director de Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona, i Montserrat Rovira, cap dels serveis d’Urgències i Emergències Socials de l’Ajuntament de Barcelona.
També hi han intervingut la coordinadora de la Regidoria de Drets de les Persones i Agenda 2030, Gemma Domingo; la cap de Serveis, Lluïsa Conejos, i, per part dels grups municipals, el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, i les regidores Cristina Morón i Elena Ferre. Així mateix, han pres la paraules les i els representants de la ciutadania i de les entitats que, en la cloenda de la sessió, han rebut resposta per part de la regidora Mariama Sall. Hi han participat 47 persones, pertanyents a 16 entitats i també 26 ciutadanes i ciutadans a títol individual.
Pueyo, que va anunciar la celebració de l’audiència al ple municipal del passat maig, ha destacat la voluntat de diàleg permanent del govern en tots els temes de la ciutat i, en particular, per abordar el sensellarisme. Juntament amb els experts d’avui, l’audiència “ajudarà a assentar les bases, a dibuixar un horitzó, sobre les estratègies i els serveis municipals d’atenció a les persones sense llar”, ha dit.
El paer en cap ha afegit: “hem de ser capaços, totes i tots, d’elevar la mirada i pensar en la Lleida que volem, en la Lleida que ens mereixem. Una Lleida acollidora, que defensa i garanteix el dret de totes les persones, sobretot de les més vulnerables.
Una part important del debat s’ha centrat en l’Equipament Comunitari de Múltiples Usos (ECMU). La regidora Mariama Sall ha subratllat que l’ECMU servirà per atendre les emergències habitacionals que sorgeixin a la ciutat -entre les quals, la campanya de temporers però també d’altres- i ha recalcat que l’espai comptarà amb àrees per a ús de la ciutadania.
L’ECMU, ha assenyalat l’edil, respon al compromís del govern municipal de donar una resposta a curt, mitjà i llarg termini al problema que representa la situació dels temporers sense llar.
Sall ha explicat que aquest centre és part de l’estratègia municipal de crear nous recursos per atendre amb garanties la problemàtica del sensellarisme, entre els quals, també figuren pisos destinats a dones sense llar i joves.
La d’avui és la segona audiència pública que té lloc aquest mandat. Al juny es va celebrar la sessió dedicada al model d’atenció i acollida d’urgència social a les dones i els seus fills/es, on hi van participar 16 entitats.