La Paeria avança en el Pla de Millora de l’Espai Públic de Lleida amb la realització de les sessions de constitució i treball dels grups impulsors del pla

El Pla operatiu per a l’any 2022 s’aprovarà abans del proper 15 de febrer

El Pla operatiu per a l’any 2022 s’aprovarà abans del proper 15 de febrer

L’Ajuntament de Lleida dona un nou impuls al Pla de Millora de l’Espai Públic de Lleida amb la programació i realització de les sessions de constitució i treball dels grups impulsors del pla. Els grups impulsors són les estructures participatives a través de les quals s’articula la participació ciutadana en el procés d’elaboració i seguiment del Pla de Millora de l’Espai Públic.

Els grups impulsors estaran formats per representants d’entitats i associacions registrades en els diferents consells de zona de Lleida, per persones a títol individual, pels regidors o regidores de zona i pel coordinador del pla. També s’hi poden incorporar tècnics municipals de les regidories implicades en el pla de millora. Els diversos grups impulsors elaboraran propostes inicials d’accions de millora dels espais públics de cada zona, les quals constituiran la base per a l’elaboració dels plans operatius corresponents als anys 2022 i 2023.

En aquest sentit cal recordar que el passat 25 de novembre va tenir lloc la primera de les 15 sessions de constitució dels grups impulsors, a Magraners. Fins a data d’avui s’han realitzat tres sessions més a Mariola-Turó de Gardeny, Centre Històric 2 – Noguerola-Estació-Segre i Secà de Sant Pere. Avui mateix tindrà lloc la sessió dels barris Instituts-Sant Ignasi/Escorxador i, demà, la de Balàfia. Les darreres sessions estan previstes pels propers 11 i 13 de gener a l’Horta i a Llívia, respectivament.

La detecció de les deficiències i les propostes de millora que plantejaran els grups impulsors se centraran, especialment, en els factors que influeixen de forma més determinant en el nivell de neteja, com ara l’existència de punts d’abocaments de residus, punts d’acumulació d’excrements de coloms, l’entorn dels contenidors, la neteja deficient del terra, l’estat deficient dels solars sense ús, el manteniment deficient de zones enjardinades...

La coordinació del pla revisarà les propostes inicials dels diferents grups impulsors i farà una proposta de Pla Operatiu 2022 per a cada zona. Segons el cronograma previst, s’aprovarà el Pla operatiu per a l’any 2022 abans del proper 15 de febrer de 2022.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha recordat avui, durant la seva intervenció en la Comissió Informativa de Seguretat i Civisme, que el Pla de Millora de l’Espai Públic és un programa sectorial d’actuacions de millora dels espais públics de Lleida a curt termini –anys 2022 i 2023- pensat i desenvolupat com una estratègia per millorar el civisme i la convivència a la ciutat. El paer en cap s’ha mostrat molt satisfet pels avenços que està tenint aquesta iniciativa, que té els següents objectius operatius:

▪ Millorar el sentiment de pertinença i els vincles amb l’espai públic com a espai de trobada, potenciant l’espai públic com a lloc de convivència compartit

▪ Disminuir els comportaments que pertorben la convivència en els espais públics, millorant la sensació de seguretat

▪ Millorar l’eficiència dels recursos municipals esmerçats actualment en el manteniment i la millora dels espais públics

▪ Implementar estratègies compartides de gestió dels espais públics

▪ Evitar el perill de la securització de l’agenda local, introduint estratègies de prevenció situacional per reduir la delinqüència, els comportaments incívics i vandàlics i la sensació d’inseguretat

▪ Millorar la percepció de la ciutadania sobre l’estat dels espais públics

▪ Incrementar la participació i la corresponsabilitat de la ciutadania en el manteniment dels espais públics com espais de convivència compartits.

La Guàrdia Urbana rep prop de 36.000 avisos a la seva central de comunicacions de gener a novembre

La Guàrdia Urbana de Lleida ha fet balanç de les actuacions realitzades en el període de gener a novembre en el marc de la Comissió Informativa de Seguretat i Civisme celebrada avui, la darrera de l’any 2021.

En aquest sentit cal destacar que la Guàrdia Urbana ha rebut prop de 36.000 avisos a la seva central de comunicacions fins al mes de novembre. A més, en aquest mateix període de temps ha portat a terme 1.029 denúncies relatives a incompliments de les ordenances municipals, com l’Ordenança de Civisme o la de Residus. També s’han realitzat més de 1.500 auxilis als ciutadà i s’ha intervingut en 1863 accidents de trànsit. Les denúncies de trànsit han ascendit, fins a finals de novembre, a 22.415.