Lliurament de diplomes als alumnes de l’INS Lladonosa participants en projectes de coneixement de la Unió Europea

El centre educatiu és l’únic de les Terres de Lleida reconegut com a ambaixador del Parlament Europeu

El Saló de Sessions de la Paeria ha acollit aquest migdia el lliurament de diplomes als alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Josep Lladonosa que el curs passat van organitzat diverses activitat a l’entorn del coneixement del funcionament de les institucions europees. El centre és l’únic de les Terres de Lleida que és ambaixador del Parlament Europeu.

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha presidit l’acte i ha traslladat als alumnes la seva felicitació per la tasca realitzada durant el curs passat amb l’organització d’una Gimcana sobre el coneixement d’Europa adreçada als alumnes de 1r d’ESO i la implementació d’un Infopoint a la web de l’Institut. Castro ha remarcat el valor “de la transmissió entre iguals” a l’hora de compartir el coneixement amb els alumnes de menor edat. La regidoria ha encoratjat l’alumnat a aprofundir en el coneixement de les institucions europees i a exercir la participació a tots nivells, des d’organismes com el Plenari dels Infants i dels Adolescents, a exercir el dret al sufragi quan tinguin assoleixin l’edat per fer-ho, alhora que cultivar la consciència crítica.

La regidora els ha explicat també la relació directa entre les directives europees i les diferents institucions, també les locals: “Tot està connectat, les decisions que es prenen a les institucions locals estan influïdes pel que dicten les institucions europees”.

Per la seva banda, el director de l’INS Lladonosa, Santi Pubill, ha explicat que per mitjà de les diferents accions incloses en el programa Ambaixador del Parlament Europeu es vol impulsar la difusió entre l’alumnat dels valors europeus de respecte, tolerància i cultura democràtica.