Miquel Pueyo: “Les Festes de Nadal són festes que s’han de mirar amb ulls d’infant”

El regidor de Festes, Ignasi Amor, garanteix la continuïtat de la Factoria dels Reixos durant la visita que l'alcalde de Lleida fa per acompanyar els patrocinadors de l'espectacleL’actor i director Ferran Aixalà destaca que la millor recompensa és els milers de somriures i mirades il·lusionades dels nens i nenes que assisteixen al muntatge teatral

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha assenyalat que “les Festes de Nadal són festes que s’han de mirar amb ulls d’infant”, durant la visita que ha fet aquest migdia a la Factoria dels Reixos, acompanyant els patrocinadors del muntatge teatral, pel qual han passat fins ara més d’11.000 espectadors.

El paer en cap ha explicat que la Factoria va néixer l’any passat de la necessitat de buscar una alternativa il·lusionadora a la Cavalcada dels Reis d’Orient, que no es podia realitzar per la Covid, perquè els infants i les seves famílies “agraeixen disposar d’activitats com el Cucalòcum, el Cucaesport o les ludoteques municipals, que enguany han obert per primera vegada”.
L’èxit de la primera edició de la Factoria dels Reis va obligar a donar-li una continuïtat. “Ha estat el públic qui ens ha empès a tornar-hi. Si l’any passat va ser una iniciativa reexida, enguany fem un salt més, on lliguem els motius d’esperança dels infants amb el talent local, a través de grups teatrals, actors, músics i tècnics, ja que Lleida és un ‘hub’ de teatre familiar molt important”, ha dit Miquel Pueyo, que ha expressat la seva satisfacció com a alcalde a veure com “hi ha entre 70 i 80 treballadors que hi han posat el cor, el coll i la il·lusió malgrat totes les restriccions de la pandèmia, per tirar endavant l’espectacle”.
El regidor de Festes, Ignasi Amor, que ha acompanyat l’alcalde i els representants de B-Biosca, SIC 24 i Plusfresc, principals patrocinadors de la Factoria dels Reixos, juntament amb Ilnet, ha garantit la continuïtat de l’espectacle, que no s’ha de llegir només amb nombre d’espectadors, malgrat que les xifres siguin exitoses. “És una bogeria. No hi ha cap espectacle que hagi aglutinat mai tants espectadors a Lleida”, ha dit.
Amor ha posat èmfasi que “el més rellevant és poder crear sensacions i sentiments per a la ciutadania”. I tot seguit ha afegit que arran de la pandèmia, “des de la Regidoria s’ha conduït un canvi de xip a la ciutat a favor del talent local, amb projectes com la Factoria dels Reixos, una creació al 100% del territori”.
Ferran Aixalà, ànima de l’espectacle, ha explicat el repte que suposava reprendre una segona edició de la Factoria dels Reixos, després de l’èxit aconseguit l’any passat. “Patíem, perquè teníem unes expectatives molt altes, però la resposta del públic ha estat excel·lent, ja que el feedback que ens han fet arribar aquells que han repetit és que els hi agrada més que l’any passat”, ha dit.
Aixalà ha agraït la iniciativa de la Paeria amb aquest espectacle en temps difícils pel sector, però ha apuntat que “la millor recompensa de tot plegat és els milers de somriures i mirades il·lusionades dels nens i nenes que assisteixen a les representacions del Pavelló municipal Barris Nord”.