<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36181>>.

Clou Cucalòcum amb 10.000 visitants

Un total de 1.600 infants passen pels tallers d’elaboració de pa del Gremi de Forners

Un total de 1.600 infants passen pels tallers d’elaboració de pa del Gremi de Forners

Petit Cucalòcum i Petit Cucaesport clouen avui les portes amb un registre de 10.000 visitants i un “balanç positiu, ja que en una època complicada hem aconseguit que el parc funcionés amb normalitat i amb les màximes garanties sanitàries possibles”, segons ha remarcat el director general de Fira de Lleida, Oriol Oró. El director general de Fira de Lleida ha destacat que l’afluència de públic durant els 8 dies del saló ha estat força esgraonada, tot i la tendència habitual a registrar més visitants per la tarda i durant els últims dies del parc.

Oró considera “normals” les xifres de visitants, tenint en compte que en aquesta edició només s’ha habilitat un pavelló, l’aplicació de limitacions d’aforament i el fet que encara existeix un cert recel per part molta gent a desplaçar-se a espais amb una certa afluència de gent. Oró ha valorat també el fet que “la concurrència a totes les activitats ha estat bona i repartida”, destacant la registrada als espais dels infants més petits, com la Ludoteca, el Carrusel o el Contacontes, i d’altres com taller de maquillatge, el Parc viari de la Guàrdia Urbana i els Jocs Gegants (jocs d’habilitat amb peces de fusta), que per cert ha estat una de les novetats d’enguany.
D’altra banda, les sessions d’elaboració de pa del Gremi de Forners de les Terres de Lleida han aplegat uns 1.600 nens i nenes, destacant els tallers per fer “Pa de pagès català” (el 29 de desembre) i els tallers per confeccionar tortells de reis (el 4 de gener).
També ha estat novetat enguany ha estat la creació d’unes polseres d’identificació per part de l’Ajuntament de Lleida, que han estat repartides entre els centres educatius especials de la ciutat de Lleida i entre les escoles bressol per tal que els infants amb necessitats especials poguessin entrar al parc sense fer cues.
El Parc de la Infància i la Joventut de Lleida i Cucaesport han obert les portes del 27 de desembre al 4 de gener al Pavelló 3 de Fira de Lleida amb una vintena d’activitats de tipus lúdic, formatiu, cultural i esportiu. Enguany només s’ha pogut habilitar el Pavelló 3, ja que el Pavelló 4 s’utilitza com a instal·lació del Pla Iglú.
Petit Cucalòcum i Petit Cucaesport estan organitzats per Fira de Lleida, en el segon cas en col·laboració amb la Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions i Esports de l’Ajuntament de Lleida.