<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36187>>.

La tinent d’alcalde Sandra Castro visita l’Escola Institut Torre Queralt

Forma part de les trobades que realitza periòdicament amb els equips directius d’escoles de primària públiques i concertades de la ciutat

Forma part de les trobades que realitza periòdicament amb els equips directius d’escoles de primària públiques i concertades de la ciutat

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació Sandra Castro ha visitat avui l’Escola Institut Torre Queralt, al barri del Secà de Sant Pere, on s’ha reunit amb l’equip directiu del centre. La trobada forma part del seguit de reunions que està mantenint la regidora d’Educació amb les escoles de primària públiques i concertades de la ciutat per fer seguiment de la seva activitat. La Paeria, juntament amb el Departament d’Ensenyament, presideix el Consell Escolar municipal, l’organisme de consulta i participació dels sectors afectats en la programació de l’ensenyament no universitari dins l’àmbit municipal.


En les trobades que manté periòdicament la regidora d’Educació amb els centres de primària, en el cas de les escoles públiques, es fa seguiment de les necessitats en matèria de manteniment i neteja dels centres, aspectes que són responsabilitat de la Paeria. També depenen de la Paeria els conserges de les escoles.


En general, a tots els centres, públics i concertats, en aquestes trobades s’analitza també la participació de les escoles en les activitats que coordina la Paeria relacionades amb el projecte Pla educatiu d’entorn, així com la programació de l’Educació a l’Abast. Els Plans Educatius d’Entorn tenen com a objectiu general atendre i millorar l’educació de tot l’alumnat, en especial d'aquells en situació més vulnerable i desafavorida. Pel que fa als objectius específics, la seva finalitat és propiciar la relació i la implicació entre famílies, entitats i centres educatius, dinamitzar i facilitar actuacions coordinades entre els centres educatius del sector o de la ciutat, promoure la igualtat d’oportunitats per a l’alumnat i les seves famílies, aconseguir l’educació integral de tot l’alumnat, fomentar la llengua catalana i promoure el diàleg intercultural.


La tinent d’alcalde i regidora Sandra Castro ha explicat que “aquestes visites permeten copsar de primera mà les inquietuds de les escoles de primària en qualsevol matèria”. La tinent d’alcalde ha remarcat la tasca que estan realitzant tots els centres educatius en un context difícil com a conseqüència de la Covid- 19 i el paper que desenvolupen les Associacions de Famílies, “en tant que element indispensable en l’engranatge del bon funcionament de les escoles i del servei que s’ofereix a l’alumnat”.