El Paer en Cap destaca la importància del sector carni a les Terres de Lleida
Miquel Pueyo ha mantingut avui una trobada amb el president de l'associació de productors de boví de carn, Ricard Gòdia, amb qui ha coincidit en la necessitat de prestigiar el sector i d'impulsar la creació d'indústries de transformació a Lleida
El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat pel tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà, ha mantingut avui una trobada amb el president de l'Associació Nacional de Productors de Boví de Carn (Asoprovac), Ricard Gòdia, per tractar sobre la situació del sector ramader i carni.
L'alcalde ha remarcat la importància del sector alimentari a les Terres de Lleida, que es deixa notar en l'impuls a les exportacions i el seu paper anticíclic quan hi ha crisis econòmiques, i ha apuntat la necessitat d'avançar en la disponibilitat d'indústries càrnies transformadores, com són els escorxadors. "Hem estat parlant de la sortida cada cop més important del port de Tarragona amb animals vius i hem plantejat el fet que objectivament amb el tancament de Mercabarna i la desaparició de determinats nuclis de transformació de carn a Argentona i Castellbisbal, ens interessaria molt que la Plana de Lleida i la ciutat pogués retenir alguns d'aquests espais de transformació de producció bovina abans que se'n vagin cap a l'Aragó o el País Valencià", ha assenyalat.
"Ha estat una reunió molt interessant, que obre també expectatives de creixement econòmic i que referma el compromís de Lleida amb l'agroalimentari. Quan parlem de Lleida 2030 Agrobiotech, creiem que és això que ens ha de singularitzar", ha afirmat Pueyo, qui també ha destacat la gran qualitat de la producció alimentària que es fa a la Plana de Lleida.
Gòdia, qui també és representant de Mercolleida al Centre de Negocis i Convencions, ha reivindicat Lleida com a centre estratègic d'un sector ramader, molt professionalitzat i sostenible, que ofereix una gran qualitat en la producció.
"Al Segrià i a les comarques de la vora és on hi ha més granges i petits empresaris que estan produint aquest aliment per la població, d'una manera molt sana i equilibrada. Amb unes dimensions de granges correctes i sostenibles. Tots són petits empresaris amb explotacions ben dimensionades, sense cap excés i cap falta. Aquí tenim la producció i el que hem tramès a l'alcalde i al seu equip és que caldria fer aquest pas, ser sostenibles i no portar els animals més lluny de les nostres terres, sinó que s'hi pugui quedar el valor afegit i fer anar aquest circuit curt per alimentar Catalunya i Espanya", ha afirmat Gòdia.
"Hem de donar valor a allò que tenim a Lleida i a Catalunya. Som una potència agroalimentària de la qual n'estem tots molt orgullosos i ho fem dins d'Europa, amb les normatives mundials de benestar animal i seguretat alimentària més avançades de tot el món", ha assenyalat.
Asoprovac compta amb més de 1.200 associats a Catalunya que cobreixen un 80% de la producció de boví d'engreix de Catalunya i centra la seva tasca en la defensa dels interessos del sector, a més d'oferir assessorament tècnic, formació i informació actualitzada als seus associats.