Jornada sobre com organitzar l’acollida i la gestió de l’aporofòbia als centres
El dimarts 18 el doctor en sociologia Isaac González parlarà del suport a la intervenció educativa, en la tercera de les cinc xerrades organitzades entorn del cicle per l’equitat educativa i sobre la prevenció de la segregació escolar a Lleida
El dimarts 18 el doctor en sociologia Isaac González parlarà del suport a la intervenció educativa, en la tercera de les cinc xerrades organitzades entorn del cicle per l’equitat educativa i sobre la prevenció de la segregació escolar a Lleida
L’acollida al centre i la gestió de l’aporofòbia dins de la comunitat educativa és la tercera de les sessions que la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes ha organitzat per conèixer i treballar entorn de l’equitat educativa i la prevenció de la segregació escolar. La jornada tindrà lloc aquest dimarts, dia 18 de gener, a les 18 h, a la sala d’actes de l’Escola Oficial d’Idiomes, i comptarà amb la presència del doctor en sociologia Isaac González.
González aprofundirà en com es pot organitzar el centre educatiu per fer una bona acollida de l’alumnat amb necessitat educatives derivades de situacions socioeconòmiques i socioculturals desfavorides i de quina manera es poden gestionar els discursos d’aporofòfia i trencar els rumors que es produeixen en el sí de la comunitat educativa. Aportar eines que donin suport a la intervenció educativa és essencial per entendre l’ensenyament i l’aprenentatge amb qualitat, equitat i inclusió, en definitiva, es tracta de garantir la igualtat d'oportunitats educatives (per adequar l’educació a la diversitat)
Isaac González és doctor en sociologia i professor dels Estudis d’Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya i coautor de L’estat de l’educació a Catalunya, Anuari 2016 i investigador, entre altres del grup GREDEQ (Grup de Recerca en Educació i Equitat) de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB.
Els membres del grup promotor contra la segregació escolar del Consell Escolar Municipal, es reuniran també amb el ponent en una sessió de treball prèvia per valorar els avenços del Pacte Local.
Per a les inscripcions o més informació: https://educacio.paeria.cat/pacte-local
L’àrea d’Educació ha organitzat un seminari aquest curs escolar per tractar en profunditat l’equitat educativa i per prevenir la segregació escolar, amb cinc conferències que pretenen aportar cinc mirades sobre l’àmbit. La jornada del mes que ve se centrarà en “La tria d’una escola. Experiències d’èxit” i al maig sobre “El pacte local per la prevenció de la segregació escolar a Lleida”.
Les dues xerrades que ja s’han fet han estat “El dret a l’educació. Any 2021”, amb l’exinspector en cap de la Catalunya Central del Departament d’Educació, Josep Maria Serra, i el director de la Càtedra Desigualtats Socials de la Universitat de Lleida, Rafa Allepuz, i “Què és la segregació escolar i com es pot evitar”, amb Xavier Bonal, expert en l'àmbit.
L’ajuntament ha organitzat aquest seminari de cinc sessions amb la col·laboració de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UdL i el Departament d’Educació.