Animac 2022 es presenta a Barcelona

L’acte, que comptarà amb l’animadora Joanna Quinn, premi honorífic de la pasada edició, tindrà lloc el pròxim 18 de febrer al CCCB i comptarà amb la projecció d’alguns dels millors curts de Joanna Quinn, així com una conversa amb ella moderada per Carolina López, directora d’AnimacEs tracta d’una activitat prèvia a la 26a edició d’Animac, que se celebrarà a Lleida del 3 al 6 de març i online del 4 al 13 de març

El pròxim 18 de febrer, Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya que organitza l’Ajuntament de Lleida, presentarà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), les novetats i els continguts d’aquesta 26a edició, que se celebrarà a Lleida del 3 al 6 de març (i del 4 al 13 en format online). Sota el lema Forces of Imagination, Animac es dedicada enguany al poder de la imaginació.

L’acte del CCCB comptarà amb la presència de Joanna Quinn, Premi Honorífic d’Animac 2021, reconeguda animadora amb un inconfusible traç i un gran sentit de l’humor, que introduirà a la projecció d’alguns dels seus curts i amb qui, en acabar les projeccions, els assistents a l’acte tindran ocasió de mantenir una conversa moderada per Carolina López, directora d’Animac.

L’any passat, Joanna Quinn va rebre el màxim guardó d’Animac (online, per restriccions de la pandèmia), en una edició dedicada a la millor animació dels últims 25 anys, els mateixos que va complir la Mostra. Enguany, Quinn i el seu estret col·laborador, Les Mills, seran al CCCB per parlar de la seva trajectòria com a uns dels grans referents de l’animació contemporània.

PROGRAMA:

18.30 | Animac 2022. Presentació

La directora del festival, Carolina López, presenta els continguts de la 26a edició del festival.

19.00 | Joanna Quinn

Quinn ens oferirà les claus de la seva carrera com a directora i animadora.

19.15 | Projecció

Animac al CCCB té l’honor de comptar amb la presència de la Joanna Quinn. Quinn és una de les figures més celebrades i influents de l’animació mundial, reconeguda pel seu inconfusible estil de dibuix, lliure i precís, com el dels grans mestres, una caracterització superba dels personatges i un sentit de l’humor explosiu. Celebrem la seva obra amb una retrospectiva dels seus curtmetratges:

Girls Night Out(Regne Unit, 6 min, 1986)

Elles (Regne Unit, 4 min, 1992)

Britannia (Regne Unit, 5 min, 1993)

Famous Fred (Regne Unit, 30’, 1996)

Wife of Bath (Regne Unit, 5 min, 1998)

Affairs of the Art (Regne Unit, 16 min, 2021)

20.15 | Q&A (30’)

Xerrada oberta al públic amb Joanna Quinn i moderada per Carolina López, directora d’Animac.