L'Auditori Enric Granados programa 33 concerts en el primer semestre de l'any
Xavier Puig, director titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès, del Cor de Cambra de l'Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, i director principal del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i de l’Orquestra de Girona, ha estat l’encarregat de presentar totes les propostes musicals programades fins al juny en el marc de LaTemporada Lleida
Xavier Puig, director titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès, del Cor de Cambra de l'Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, i director principal del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i de l’Orquestra de Girona, ha estat l’encarregat de presentar totes les propostes musicals programades fins al juny en el marc de LaTemporada Lleida
La programació de l’Auditori Municipal Enric Granados per aquest primer semestre de 2022 en el marc de LaTemporada Lleida la conformen un total de 33 concerts, dels quals 22 tindran lloc a la sala simfònica i 11 a la sala de cambra.
Xavier Puig, nascut a Cervera, una peça fonamental dins de l’engranatge musical català, ha estat l’encarregat d’explicar d’una manera propera i didàctica les diferents propostes musicals programades, mentre ha conversat amb la directora de l’Auditori Puri Terrado.
La programació está dividida en 6 cicles: Cicle Grans Formacions: 12 concerts; Cicle Ricard Viñes. Recitals: 3 concerts, Cicle Coral Antoni Pujol: 3 concerts, Cicle de Cambra: 5 concerts Cicle Moderna i Jazz: 5 concerts; Música amb la Tribu (familiars): 4 concerts.
Així, 22 concerts tindran lloc a la sala simfònica (sala 1) i 11 concerts a la sala de cambra (sala 2). Es posen a la venda més de 19.400 entrades.
A la presentació han assistit Carme Grasa, patrocinadora del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes, així com els mecenes de la Fundació Pública Teatre de la Llotja Rafel Oncins, director de Responsabilitat Social Corporativa de Plusfresc; Anna Garcia, directora de Comunicaicó i Relacions Institucionals de Sorigué, i Susanna Simó, responsable del Departament de Desenvolupament Estratègic de Sorigué.
Els més destacats
Grans Formacions
Diumenge, 27 de febrer, l’OBC interpreta el concert per a violí de Txaikovskiamb Sergei Dogadin, violí.El concert per a violí i orquestra de Txaikovski és, possiblement, el més reconegut del seu gènere. Amb una escriptura per a solista a l'abast només dels virtuosos més agosarats.
Cal destacar també la resta del repertori: Romeu i Julieta de Txaikovski i La Simfonia n. 1, “Clàssica” de Serguei Prokófiev, una composició que prefigura un dels corrents més fèrtils del segle passat. Menció especial mereix Stephanie Childress, joveníssima directora de 22 anys, que a més de ser una aclamada violinista, l’han comparat amb altres directors joves notables del passat com Sir John Eliot Gardiner i Sir Simon Rattle (de qui és directora assistent habitual). Durant la temporada 2020/2021, Childress va debutar amb l'Orquestra Simfònica de Londres, l'Orquestra Filharmònica de la BBC, la Filharmònica Reial de Liverpool i l'Orquestra de París. Aquest 2021 ha començat el seu mandat com a directora assistent de l'Orquestra Simfònica de St. Louis
L’Orquestra Simfònica del Vallès diumenge 27 de març, ens oferirà el Triple concert de Beethoven i la Inacabada de Schubert amb Danylo Saienko al piano, que fou el flamant 2n premi del Concurs Ricard Viñes 2021. Acompanyat per Celine Flamen, violoncel i sota la batuta de Gordan Nikolic, violí i direcció.
El gran Rinaldo Alessandrini dirigirà la Franz Schubert Filharmonia divendres, 13 de maig. Alessandrini és un dels experts en música barroca més prestigiosos del món. Fundador i director del conjunt italià de música antiga Concerto Italiano. Es considera un intèrpret principal de l'òpera italiana primitiva. Gaudir-lo dirigint Les quatre estacions amb la violinista holandesa Liza Ferschtman, és tot un luxe.
El darrer dels concerts de la Franz Schubert Filharmonia a Lleida tindrà lloc l’11 de març i tindran com a convidat a Alexei Volodin, un dels pianistes més personals i únics de l’escena internacional. Volodin interpretarà un dels concerts més exigents i virtuosos del repertori, el Concert per a piano núm. 2 de Brahms. A la segona part, Tomàs Grau ens oferirà la 5a Simfonia de Txaikovski.
Diumenge, 5 de juny, escoltarem La Cinquena de Mahler interpretada per l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu dirigida per Josep Pons, reconegut mahlerià. Una de les creacions musicals més aclamades de la història, immortalitzada per Visconti a la seva pel·lícula Mort a Venècia (1971).
Mentre que dissabte, 11 de juny, gaudirem d’un concert fresc i diferent al voltant del tango. Misatango & Piazolla coproduït pel Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida i l’Orquestra de Girona interpretaran la magnífica MisaTango del compositor argentí Martín Palmeri. Completen el programa les 4 estaciones porteñas de Piazzolla i també un encàrrec de l’Orquestra de Girona a una jove compositora, Marta Pintó, que escriu un tango per a l’ocasió. Tot sota la direcció de Xavier Puig, director tant del Cor de Lleida com de l’Orquestra de Girona.
L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida continua amb la celebració del seu 20è aniversari oferint tres concerts durant la temporada, però el primer programat pel 6 de febrer La Primera de Mahler s’ha hagut d’ajornar per la COVID. El segon concertprogramat pel 24 d’abril La Nostra Músicaestarà dirigit per Gloria Isabel Ramos. En aquest cas l’OJC proposa conèixer la música orquestral de dos compositors catalans emblemàtics dels quals enguany en celebrem el seu aniversari, Manuel Oltra i Manuel Blancafort. Aquests dos compositors aniran acompanyats de l’obra estrena d’un nou talent emergent lleidatà instal·lat als Estats Units, Jordi Nus. Tota una aposta per la nostra música.
Mentre que el tercer tindrà lloc el29 de maig 2022 - 19.00 h Passió Gitana. L’OJC, en aquest any d’aniversari i compromesa amb la tradició pianística lleidatana, estrena mundialment el Concierto Flamenco d’Abraham Espinosa, dedicat a Enric Granados. Serà en la versió de Cristina Casale, una destacadíssima pianista especialitzada en la seva música i que ens farà gaudir d’aquest virtuós concert. Juntament amb aquesta obra estrena podrem gaudir de dues obres emblemàtiques del gran Manuel de Falla; El Sombrero de Tres Picos i l’Amor Brujo
Moderna i Jazz
Divendres, 18 de febrer Quique González presenta el seu darrer treball “Sur en el Valle”. És el tretzè disc en les més de dues dècades des que iniciés la seva trajectòria discogràfica. Col·laborador d’artistes com Enrique Urquijo. La cançó de González "Aunque tú no Lo Sepas" va aparèixer en un dels discos dels germans Urquijo. La reputació de González com a escriptor d'enginy irònic i sensibilitat personal va créixer amb el llançament de Pájaros Mojados l'any 2002. Ara Arriba a Lleida per presentar-nos un treball que va d’acord amb la seva trajectòria personal i arriscada.
Divendres, 22 d’abril 21.00 h Kenny Garrett Quintet.El saxofonista Kenny Garrett ha esdevingut sens dubte el saxofonista més important de la seva generació amb un so característic i una melodia molt distintiva. Guanyador d'un Grammy el 2010 al millor àlbum de jazz instrumental i cinc vegades nominat, nomenat el 2011 Doctor Honorífic pel premiat Music Berklee College. Actuarà a l’Auditori acompanyat de Vernell Brown, piano, Corcoran Holt, contrabaix, Ronald Bruner, bateria, Rudy Bird, percussió. Organitza: Quadrant Produccions
Diumenge, 8 de maig 2022- 19.00 h Jerry Bergonzy Organ Quartet featuring Perico Sambeat. El bostonià Jerry Bergonzi, una llegenda del jazz, ens visita novament i ens ofereix la seva versió més rítmica amb Renatto Chicco a l’orgue Hammond, Andrea Michelutti a la bateria i la participació molt especial del saxofonista valencià Perico Sambeat. Organitza: Quadrant Records
Música amb la tribu
Dels 4 concerts que tenim aquesta temporada destaquem especialment el que tindrà lloc el 5 de març a les 18.30 h De bracet. Una fada encantadora de la Companyia Samfaina de Colors. Un espectacle musical, poètic i multidisciplinari, senzill i imaginatiu per fer estimar la poesía als infants. Música i poesia i per a fer-ho més rodó es fan cançó! Organitza: Fundació Orfeó Lleidatà
ABONAMENTS 2022
ABONAMENT GRANS CONCERTS
5 concerts conformen aquest abonament:
L’OBC interpreta el concert per a violí de Txaikovski (27 de febrer)
Alexei Volodin & Franz Schubert Filharmonia (11 de març)
Rèquiem de Verdi - Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados i Orquestra Simfònica del Vallès (9 d’abril)
Les Quatre Estacions de Vivaldi - Franz Schubert Filharmonia (13 de maig)
La Cinquena de Mahler -Orquestra del Gran Teatre del Liceu (5 de juny)
Preu abonament : 107 €
ABONAMENT ALLEGRO
Pensat molt especialment per atreure a nous públics.
Conformat per 5 concerts molt variats:
Quartet Teixidor amb Marta Infante (24 febrer)
Triple de Beethoven i Inacabada de Schubert – Orquestra Simfònica del Vallès (27 de març)
Ricard Viñes. El Concert Imaginari – Marta Castelló i Enric Prió ( 21 d’abril)
Passió Gitana -Orquestra Simfònica Julià Carbonell (29 de maig)
Misatango & Piazzolla -Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados i Orquestra de Girona (11 de juny)
Preu abonament: 50 €
ABONAMENT OBERT: AUDITORI A LA CARTA
Tria els concerts que més t’agradin i et fem el teu abonament a mida.
Consulta a taquilla de l’Auditori.
DESCOMPTES PER A GRUPS
Per a grups de més de 20 persones podreu gaudir del 25% de descompte en totes les entrades.
Per a grups de 10 o més persones podreu gaudir d’un 20% de descompte en totes les entrades.
Xavier Puig i Ortiz, director
És director titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès, del Cor de Cambra de l'Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, i director principal del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i de l’Orquestra de Girona.
Nascut el 1973 a Cervera (Lleida), on començà els seus estudis musicals amb el piano i el violí, per ampliar-los amb la composició al Conservatori Professional de Badalona. Paral·lelament s'inicià en la direcció coral amb Josep Prats, Johan Duijck, Laszlo Heltay, Jordi Casas i Pierre Cao, i posteriorment amplià la formació orquestral amb el mestre Salvador Mas a Barcelona i amb Leopold Hager a la Universitat de Viena.
Ha estat director assistent de la JONDE (Joven Orquesta Nacional de España) i de l’OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya). Ha estat director convidat per nombroses orquestres del país, amb una especial vinculació amb l’Orquestra Terrassa 48.
És professor d'orquestra i direcció a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i dirigeix el Curs de Direcció d’Orquestra de Terrassa des de 2017. Ha enregistrat obra d’autors catalans i diversos programes divulgatius per a TV3. Fou fundador i director artístic de les 6 primeres edicions del Festival de Pasqua de Cervera, dedicat a la música clàssica catalana.