<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36257>>.

L’Institut de Cappont, prioritat número u de la Generalitat a la demarcació

Miquel Pueyo expressa la seva satisfacció pel compromís ferm de la Generalitat per construir el reivindicat centre de secundària El paer en cap i el conseller González-Cambray visiten amb les AFES de Cappont i representants veïnals el solar municipal, cedit a la Generalitat, on es bastirà l’equipament

Miquel Pueyo expressa la seva satisfacció pel compromís ferm de la Generalitat per construir el reivindicat centre de secundària El paer en cap i el conseller González-Cambray visiten amb les AFES de Cappont i representants veïnals el solar municipal, cedit a la Generalitat, on es bastirà l’equipament

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha expressat avui la seva satisfacció pel fet que el nou institut de Cappont sigui la prioritat número u de la Generalitat a la demarcació de Lleida. Ho ha assenyalat el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, en la trobada que, amb l’alcalde, ha mantingut amb les AFA de les escoles de Cappont i representants veïnals en el solar municipal on es bastirà l’equipament.

A la reunió han assistit les associacions de familiars d’alumnes (AFA) de Camps Elisis, Francesco Tonucci i Frederic Godàs, a més de l’Associació de Veïns de Cappont, integrants del Consell de Zona, la tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Sandra Castro, i el regidor de Cappont, Ignasi Amor.

Miquel Pueyo ha assenyalat que Cappont, amb uns 16.000 habitants, és un dels barris amb una identitat més potent de Lleida i ha remarcat que, des de fa anys, reivindica un centre de secundària. Aconseguir el compromís de la seva construcció per part de la Generalitat ha estat una de les màximes prioritats del govern de la Paeria des de l’inici del mandat. “Avui ens sentim satisfets, contents i ens plau haver compartit aquest compromís públic amb la xarxa escolar i social del barri”, ha asseverat.

Gonzàlez-Cambray ha explicat que, properament, Educació portarà al consell executiu la proposta que permetrà aprovar per acord de Govern l’inici del procés constructiu. D’aquesta manera, el futur institut de Cappont serà el primer projecte de la demarcació de Lleida que anirà al pla de construcció de centres educatius del Govern, que el dotarà de pressupost. Un cop es disposi de partida econòmica, el projecte es posarà en marxa.

Es preveu fer un procés participatiu perquè les associacions de famílies, la comunitat educativa i l’Ajuntament puguin aportar idees i suggeriments.

Reunió amb les direccions dels centres educatius

Després de la visita al solar de l’Institut de Cappont, Pueyo i González-Cambray s’han reunit amb els directors i directores dels centres educatius de la ciutat a la nau central de la Seu Vella.

Miquel Pueyo ha subratllat el seu agraïment pel treball que han desenvolupat en els gairebé dos anys de pandèmia, que encara no ha acabat. “La vostra gestió, la resiliència, la capacitat d’adaptació i, en molts casos, de sobreesforç han estat exemplars davant la magnitud d’aquesta crisi. La societat, tots, us devem molt. M’agradaria que traslladéssiu aquest missatge als vostres equips”, ha assenyalat.

Tot seguit, ha tingut lloc una recepció institucional a l’Ajuntament de Lleida on el conseller ha firmat el Llibre d’Or.