<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36277>>.

El paer en cap, Miquel Pueyo, participa en diverses reunions de treball a Portugal

Avui s’ha iniciat el viatge organitzat pel Diplocat per conèixer projectes i experiències en l’àmbit de les polítiques socials i l’habitatge amb reunions amb sindicats, investigadors i una associació portuguesa

Avui s’ha iniciat el viatge organitzat pel Diplocat per conèixer projectes i experiències en l’àmbit de les polítiques socials i l’habitatge amb reunions amb sindicats, investigadors i una associació portuguesa

El paer en cap, Miquel Pueyo, participa des d’avui en la visita organitzada pel Diplocat a Portugal per a conèixer de primera mà diversos projectes de l’àmbit de les polítiques socials i d’habitatge que s’estan aplicant en aquest país.

Pueyo, que està acompanyat en el viatge per la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, ha participat avui en les primeres reunions de treball amb els sindicats CGTP-IN (Confederació General dels Treballadors Portuguesos – Intersindical Nacional) i UGT, amb els investigadors de la Universitat de Lisboa Marco Allegra, Roberto Falanga i Simone Tulumello i amb l'associació Habita.

“La pandèmia de la covid pot ser una ocasió per replantejar certes polítiques i models de ciutat, que actualment s’estan debatent arreu del món. Hem intercanviat postures, idees i hem debatut sobre la importància de posar les polítiques socials al centre”, ha destacat Pueyo.

Demà està prevista una visita i reunió a la seu de la Delegació del Govern a Portugal i reunions amb els regidors de l'Ajuntament de Lisboa Ângelo Pereira i Filipa Roseta, responsables dels àmbits de Mobilitat i Transport i Habitatge i Desenvolupament Local, respectivament. El viatge conclourà divendres amb la visita a Porto, on també estan previstes reunions amb Aitor Varea, arquitecte i investigador en Urbanisme i amb els regidors de l'ajuntament d'aquesta ciutat Ricardo Valente i Pedro Baganha.

La delegació catalana està formada per càrrecs electes i tècnics de diverses entitats que formen part de Diplocat, com són UGT, CCOO, la Taula d’entitats del Tercer Sector Social i els ajuntaments de Lleida, Barcelona i Tarragona.