Últimes places per a l’activitat “1 dia caminant al voltant de 8 finques”

A càrrec d’Olga Olivera-Tabeni i el Col·lectiu Eixarcolant, està organitzada pel Centre d’Art la Panera en el marc de la 12a Biennal d'Art Leandre Cristòfol

El Centre d’Art la Panera organitza l’activitat “1 dia caminant al voltant de 8 finques” el proper 19 de febrer, de 10 a 17 hores, al Talladell. Aquesta iniciativa s’emmarca dins de la 12a Biennal d’Art Leandre Cristòfol i anirà a càrrec d’Olga Olivera-Tabeni i el Col·lectiu Eixarcolant.

L'activitat “1 dia caminant al voltant de 8 finques” parteix de la peça d'Olga Olivera-Tabeni, Trenta-quatre dies caminant al voltant de trenta-quatre finques, en què al·ludeix a algunes de les propietats de Dolors Codina i Arnau, la primera alcaldessa catalana.

Amb la mediació d'aquesta artista, les persones assistents podran visitar alguns d'aquests espais, per caminar-hi a través, com proposa l’obra, tractant de buscar els límits d’aquestes finques, els seus marges, per caminar-hi, com a acció senzilla, plena de tensions, les que sorgeixen entre una finca i l’altra, però alhora de possibilitats i descobriments —de les restes d’antigues edificacions, fites, plantes ruderals o vells arbres que han entrat en obsolescència.

Per completar l’itinerari entre marges i camps, de la mà del Col·lectiu Eixarcolant, es tranformaran aquestes plantes ruderals i els fruits dels antics arbres en un dinar - viatge gastronòmic amb productes exclusivament locals, per reivindicar que el paisatge és gastronomia i cultura, i també aquell element a voltes intangible que ens identifica com a societat i com a poble.

Hi ha disponibles les darreres places per a aquesta activitat, que té un cost de 30 € i s’inclou el dinar i el transport en autocar des de Lleida fins al Talladell. Cal fer la inscripció en el següent enllaç.

Olga Olivera-Tabeni

Partint de processos d’investigació, i des d’un art volgudament social i polític —a cops històric, filosòfic o en l’encreuament—, s’endinsa en projectes de caràcter visual, intentant conservar aquest vessant d’investigació, de documental.

S’interessa pel discurs en procés, també des de la natura, la ruralitat i la necessitat de comprendre els significats que li atribuïm o imposem, anant sempre als límits, a les franges d’allò que no volem mirar ni veure, per obrir-hi preguntes, interrogants o pensar possibilitats d’un nou món.

Col·lectiu Eixarcolant

El Col·lectiu Eixarcolant té per objectiu fomentar un model de producció, distribució i consum d’aliments i de desenvolupament socioeconòmic més sostenible, ètic i just, i empra com a eina la recuperació de les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals.

Des de 2016, realitzen projectes arreu de Catalunya en els àmbits de la recerca, la dinamització territorial, la divulgació i formació i l’assessorament, per fer possible que aquestes espècies i varietats es tornin a cultivar, comercialitzar i consumir, i que tot plegat es dugui a terme de manera sostenible i ètica.