L’Ajuntament de Lleida col·labora en l’enviament de 35 ambulàncies a Gàmbia

Joan Ramon Castro presenta a l'Associació de Gambians de Lleida un projecte de cooperació, impulsat per la International Police Association

El regidor de Mobilitat i Serveis Urbans, Joan Ramon Castro, ha presentat a l’Associació de Gambians de Lleida un projecte de cooperació on participa la Paeria que portarà 35 ambulàncies a Gàmbia. Castro ha informat a l'entitat sobre els detalls d’aquesta campanya per tal de rebre les seves impressions i possibles col·laboracions.

L’Ajuntament de Lleida aportarà una dotació econòmcia a aquesta iniciativa impulsada per la International Police Association (IPA) de West Mercia del Regne Unit. L'IPA va endegar fa uns mesos l'Operació Zephir després de constatar les morts que genera l'absència de servei d'ambulàncies a Gàmbia i es va proposar de mitigar aquesta situació.

En aquest sentit, va fer una crida perquè serveis policials europeus col·laboressin en aquest projecte, recaptant fons per a la compra d’ambulàncies i material mèdic, a banda de voluntaris per portar els vehicles al seu destí final.

El finançament ajudarà a proveir una flota de vehicles funcionals, ràdios i equipament per a aquesta nació de la costa oest d’Àfrica. Les ambulàncies es destinaran a comunitats rurals.