Animac fa pública la selecció de films de la secció oficial curts i futur talent

Les pel·lícules es projectaran en la 26a edició de la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, que se celebra a Lleida presencialment del 3 al 6 de març i en format en línia del 4 al 13 de març En la Secció Oficial Curts es projectaran dos curtmetratges recentment nominats als premis Oscar: Bèstia del xilè Hugo Covarrubias i Affairs of the Art de la britànica Joanna Quinn La resta de programació es donarà a conèixer dijous vinent, 17 de febrer, en roda de premsa a Lleida i es podrà consultar al web del certamen A més, divendres, 18 de febrer, tindrà lloc la presentació d’Animac al CCCB amb la participació de la creadora britànica Joanna Quinn, Premi Honorífic de la passada edició de la Mostra

Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, fa públic avui el llistat de pel·lícules que han estat seleccionades per formar part de la Secció Oficial Curts i de Futur Talent. Dos dels curtmetratges seleccionats han estat nominats recentment als premis Oscar. Es tracta de Bestia (Curts 1) del xilè Hugo Covarrubias, que s'endinsa en la vida d'una agent de la policia secreta durant la dictadura militar a Xile, i Affairs of the Art (Curts 2) de la realitzadora britànica Joanna Quinn, Premi Honorífic en la passada edició d’Animac i reconeguda internacionalment per les seves habilitats exclusives de dibuix, les seves caracteritzacions i el seu humor.
 
La Secció Oficial Curts, una selecció dels millors i més recents curtmetratges d’animació del món, estarà formada per cinc sessions amb un total de 38 films de 19 nacionalitats diferents. A més dels ja esmentats Bestia i Affairs of the Art, en aquesta secció es podrà veure el curtmetratge Précieux (Curts 3) de Paul Mas, nominat als premis César de l’Acadèmia francesa.
 
També es projectarà L’últim torero (Curts 3), el darrer curtmetratge de la guionista, directora i productora finlandesa Katariina Lillqvist, Premi Animation Master d’Animac 2019 i una de les dones de major trajectòria de l'animació stop motion independent europea. En aquest curt, Lillqvist proposa una imaginativa història protagonitzada per un torero amb cos d’esquelet i un turista rus amb una sorprenent semblança a Vladimir Putin, que sent un desig urgent de provar sort com a heroi de la tauromàquia.
 
I serà première mundial a Animac el curtmetratge Baroudeur (Curts 3) del director italià establert a Suïssa Mauro Carraro, que estarà present en aquesta edició de la Mostra amb la conferència “Animació ‘Sensible’ en 3D” on parlarà dels seus films 3D amb un toc ‘fet a mà’ emulant tècniques com ara l’aquarel·la, el gravat i el dibuix analògic.
 
En la sessió Curts 4 es projectarà Tío del creador Juan José Medina, un dels integrants de la fructífera escola d’animació stop motion mexicana i guanyador de tres premis Ariel de l’Acadèmia mexicana.
 
Dins la Secció Oficial Curts, com cada any s’inclou un apartat per a experiments narratius i visuals, la sessió Curts 5 White Cube, on es projectaran curtmetratges com l’inquietant i sensorial Anxious Body de Yoriko Mizushiri; Soft Animals de Renee Zhan, que explora les emocions, memòries i desitjos reprimits de dos examants, o L’écrivain aveugle de Georges Sifianos, realitzat a partir de dibuixos fets amb els ulls tapats.
 
La secció Futur Talent, l’apartat dedicat a curtmetratges rebuts d’escoles d’animació d’arreu del món, comptarà amb tres sessions amb un total de 32 curtmetratges seleccionats de 14 nacionalitats diferents, entre les quals destaquen França, Regne Unit, Estats Units, Suïssa, República Txeca i la Xina, entre altres. Es tracta d’un excel·lent aparador per als nous creadors, que tot just acaben de graduar-se i tenen l’oportunitat de veure projectats els seus curtmetratges en pantalla gran de cinema.
 
Tant la Secció Oficial Curts com Futur Talent opten al premi del públic de la Mostra, juntament amb el Petit Animac, la programació familiar d’Animac presentada la setmana passada.
 
ANIMAC 2022 ‘FORCES OF IMAGINATION’, PRESENCIAL A LLEIDA DEL 3 AL 6 DE MARÇ I EN LÍNIA DEL 4 AL 13 DE MARÇ
 
Organitzada per l’Ajuntament de Lleida, la 26a edició d’Animac se celebrarà presencialment del 3 al 6 de març en tres espais de la ciutat: La Llotja, el CaixaForum i el Cafè del Teatre de Lleida, i tindrà com a tema central la força de la imaginació (Forces of Imagination). Comptarà amb el millor del cinema d’animació, amb sessions monogràfiques i retrospectives de pel·lícules que exploren el tema de la imaginació i la seva força expressiva, a més d’una acurada selecció de curtmetratges i llargmetratges de recent creació d’arreu del món, conferències i masterclasses per als amants de l’animació.
 
A més, bona part de la programació d’enguany es podrà seguir també en línia del 4 al 13 de març a través de la plataforma Filmin per al territori nacional, una excel·lent oportunitat per atansar Animac a aquells que no es puguin desplaçar a Lleida.
 
La resta de la programació d’Animac, composta per llargmetratges, monogràfics, retrospectives, conferències i activitats professionals, es donarà a conèixer dijous vinent, 17 de febrer a les 11 h, en roda de premsa a Lleida i es podrà consultar al web del certamen.
 
A més, divendres, 18 de febrer a les 18.30 h, tindrà lloc la presentació d’Animac al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). L’acte comptarà amb la presència de Joanna Quinn, Premi Honorífic d’Animac 2021, reconeguda animadora amb un inconfusible traç i un gran sentit de l’humor, que introduirà a la projecció d’alguns dels seus curts i amb qui, en acabar les projeccions, els assistents a l’acte tindran ocasió de mantenir una conversa moderada per Carolina López, directora d’Animac.