<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36319>>.

L’Ajuntament de Lleida continua treballant en l'obertura progressiva dels Centres Sènior

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha visitat la llar de Santa Teresina, un dels sis centres de la ciutat reobert parcialment des del passat mes de novembre A partir del 15 de febrer i davant la millora dels indicadors covid, es preveu que es puguin recuperar activitats d’oci com espais de joc, tertúlia i ball

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha visitat la llar de Santa Teresina, un dels sis centres de la ciutat reobert parcialment des del passat mes de novembre A partir del 15 de febrer i davant la millora dels indicadors covid, es preveu que es puguin recuperar activitats d’oci com espais de joc, tertúlia i ball

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, juntament amb la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, ha visitat aquest migdia la Llar de Santa Teresina, un dels sis Centres Sènior de la ciutat que està funcionant amb el nou model pilot de gestió de les llars amb la incorporació de la figura d’un dinamitzador/a.

El Paer en cap ha explicat que la Paeria està abordant un procés d’actualització del model d’atenció a les persones grans, que també està canviant a Catalunya, l’Estat i Europa, en la línia d’un sistema “molt menys paternalista i més participatiu, amb la voluntat de donar resposta a les necessitats de persones de més de 65 anys, molt actives”.
El nou funcionament pilot de les llars municipals de Lleida respon a una organització en què es professionalitza la gestió “amb l’objectiu que el funcionament del dia a dia no hagi de recaure en les juntes directives, com s’havia realitzat tradicionalment, amb tota la responsabilitat, sacrifici personal i dedicació que això comporta”, ha explicat Mariama Sall. Els dinamitzadors/es garanteixen el compliment del protocol covid a totes les llars, donen suport a les juntes i l’organització d’activitats, control d’assistència...és una tasca que creiem que és molt important i la gestió és complexa i afavoríem que la gent gran pogués gaudir d’activitats d’oci i no estar tant en el dia a dia de la gestió de la llar”.
La regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, ha recordat que l’Ajuntament va iniciar la reobertura parcial de les llars el passat mes de novembre amb activitats programades aplicant les mesures Anti-covid i amb la voluntat de “donar resposta, després del període més restrictiu de la pandèmia, a la petició dels usuaris i usuàries de les llars de jubilats de la ciutat”. Sall ha anunciat que la setmana vinent, atenent a l’actual millora dels indicadors de la pandèmia, està previst que es posi en marxa una segona fase de la obertura de les llars amb la represa d’activitats d’oci com ara els jocs de taula, tertúlies, balls... i altres elements de socialització. S’està gestionant amb les dinamitzadores les franges horàries per realitzar aquestes activitats i el protocol per utilitzar aquests espais.
La prova pilot durarà fins al maig. Al març es farà una prova avaluativa a les juntes i usuaris i s’analitzarà es desenvolupa el projecte de manera més estable i definitiva a partir de les aportacions que es facin sobre el funcionament d’aquests mesos.
A banda de Santa Teresina, els altres 5 centres sènior que hi ha oberts dins d’aquest pla pilot, són: Santa Cecília, La Bordeta, Mariola, Pardinyes i Secà de Sant Pere.