<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36350>>.

La Paeria comparteix el seu model comercial amb els representants del sector a la ciutat

L’alcalde Pueyo i el tinent d’alcalde Postius han exposat el projecte comercial de l’equip de govern, que es basa en la integració a la trama urbana i que passa, entre altres, pel Pla de l’Estació i per revitalitzar l’ARE i l'activitat als barrisTambé han comentat el projecte de Torre Salses, després que la Direcció General de Comerç de la Generalitat hagi arxivat la sol·licitud de llicència comercial 

L’alcalde Pueyo i el tinent d’alcalde Postius han exposat el projecte comercial de l’equip de govern, que es basa en la integració a la trama urbana i que passa, entre altres, pel Pla de l’Estació i per revitalitzar l’ARE i l'activitat als barrisTambé han comentat el projecte de Torre Salses, després que la Direcció General de Comerç de la Generalitat hagi arxivat la sol·licitud de llicència comercial 

L’Ajuntament de Lleida s’ha reunit amb els representats de les associacions de comerciants dels barris i de la petita i mitjana empresa de la ciutat, per explicar quin és el model comercial que l’equip de govern defensa per a Lleida. El paer en cap, Miquel Pueyo; el tinent d’alcalde Toni Postius i la regidora de l’àrea de Comerç, Marta Gispert, han exposat que aquest projecte comercial es basa en la seva integració a la trama urbana i han posat l’accent en el Pla de l’Estació i amb la nova estació d’autobusos com a dinamitzador de la rambla de Ferran. També en la revitalització de l’ARE (Àrea Residencial Estratègica), així com en la revitalització de l'activitat als barris. L’alcalde ha recordat que des del principi del mandat han defensat aquest model i, sent-ne coherents amb el compromís que van adquirir, estan treballant en el projecte del Pla de l’Estació.

Pueyo i Postius han donat a conèixer les gestions que s’han fet en relació a Torre Salses, des que van iniciar el nou mandat, i en quin punt es troba actualment. Entre altres, han comentat el projecte plantejat a Torre Salses. D’acord amb la informació de la llicència comercial sol·licitada, que s'ha obtingut per via de l'aplicació de l’art. 141 de la Llei 40/2015, de règim jurídic del sector públic, de col·laboració administrativa, el document determina que 35 dels 54 locals són petits establiments, de menys de 800 m2, i que tretze són mitjans, dels quals deu són de menys de 920 m2. És a dir, no es tracta d’un parc de mitjanes i grans superfícies i més del 60% dels locals seran de mida petita.

Davant de la deicisó de la Direcció General de Comerç de la Generalitat, que ha arxivat la sol·licitud de llicència comercial donat que no acreditava la disponibilitat del 100% del sòl previst en aquesta iniciativa, Pueyo ha remarcat que l’administració es regeix per criteris objectius i pel marc legal i que, en aquest sentit, ja preveia difícil que es pogués concedir aquesta llicència.

A l’espera que els serveis jurídics municipals puguin revisar els termes en què s’ha produït aquesta decisió per part de la Generalitat, el tinent d’alcalde ha assegurat que “teníem clar que si la titularitat no es podia acreditar, no es podia concedir la llicència comercial. Però això corresponia a la Generalitat”. Postius ha afirmat que s’ha de veure l’escenari que s’obre perquè ara “la realitat és que s’ha declarat l’arxiu de la llicència i, a l’àmbit del SUR-42, no hi pot haver aquest equipament comercial”. En aquest sentit, ha matisat que el terreny municipal en qüestió, un 13% de total, es regeix per la Llei de Patrimoni i té plena capacitat de disposició, a més que el desenvolupament de l’equipament comercial també està condicionat al vial de Victor Torres.

Postius ha manifestat que l’equip de govern, paral·lelament, ha treballat en el Pla de l’Estació, un gran projecte comercial que suma esforços i que té suport unànime. En aquesta direcció, s'ha de pensar que a la tardor es preveu licitar les obres de l'estació d'autobusos. “Som un govern que treballem discretament perquè el que ens importa són els resultats. Els propers mesos podrem explicar el que treballem al Pla de l’Estació” i ha afegit que la Paeria està oberta a la proposta que pugui fer qualsevol grup inversor a participar en el projecte del Pla de l’Estació que, com ha incidit, lliga amb el model de ciutat i que té consens.