<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36352>>.

Les termes de Cardenal Remolins dins dels projectes de digitalització de Turisme de Lleida

Reunió del president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, amb membres de l'Associació de Comerciants dels carrers Democràcia i Cardenal Remolins

Reunió del president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, amb membres de l'Associació de Comerciants dels carrers Democràcia i Cardenal Remolins

El president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, s’ha reunit aquest dimarts amb Carolina Sans i Pilar Agulló, membres de l’Associació de Comerciants dels carrers Democràcia i Remolins, Carol per tal de buscar opcions perquè es doti de nova vida i contingut a les restes de les termes romanes del carrer Remolins.

Actualment, aquesta petja patrimonial es troba senyalitzada i tapada, però veïns i comerciants proposen d’incloure-la com a projecte de digitalització lligada als Fons Next Generation de la Unió Europea i a les convocatòries en què es presentarà l’organisme de promoció turística de l’Ajuntament de Lleida.

L’Associació de Comerciants i el president de Turisme de Lleida han acordat també la col·laboració en diferents actes que es realitzen a la zona de Democràcia i Remolins, com el Mercat Romà, que esdevenen elements de dinamització i promoció turística.

Des de l’any 2017 les restes del què es considera els banys públics de Lleida s’expliquen amb un mural que recrea virtualment l’espai ubicat a un solar del carrer de Cardenal Remolins. El mural informa sobre les termes de l’antiga ciutat romana d’Ilerda, trobades en les excavacions que es van fer els anys 1999 i 2000.