La Seu Vella de Lleida acull la final de “Batalla Monumental”

El conjunt monumental serà l’escenari on el programa escollirà demà el nou monument favorit de Catalunya, agafant el relleu a la Seu, que va guanyar la primera edició

La Seu Vella de Lleida acollirà demà dijous la final del programa televisiu “Batalla Monumental” per escollir el nou monument favorit de Catalunya. El Turó de la Seu Vella va ser el guanyador de la primera edició del programa i ha estat escollit com a escenari per al directe de demà, en què se sabrà quin monument el rellevarà i compartirà el títol de favorit.

A la batalla final, presentada per Roger de Gràcia, acompanyat per Laia Fontàn i Candela Figueras, s’enfrontaran els vencedors dels duels triats per l’audiència: el castell de Montsoriu, les muralles de Montblanc, el Palau de la Música Catalana, la cartoixa d'Escaladei i el Poble Vell de Corbera d'Ebre. Un convidat especial vinculat a cada monument defensarà les candidatures, que els i les espectadores podran votar en directe durant l’emissió del programa a través de l’aplicació de TV3 i de la web del programa.
Des de Lleida, Roger de Gràcia anunciarà l’inici de les dues rondes de votacions, la primera amb els cinc monuments finalistes, i la segona, amb els tres candidats més triats. La votació es podrà seguir en directe l’evolució per saber el guanyador final.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va rebre el trofeu que reconeixia la Seu Vella com a guanyadora de la primera edició de la Batalla Monumental. En l’acte, que es va fer a la nau central del monument, el paer en cap va manifestar la voluntat de seguir treballant perquè el monument sigui reconegut com a patrimoni mundial per la Unesco.