<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36362>>.

Tret de sortida al projecte “Plançó circuit escena jove Ponent Pirineu”

El Teatre Municipal de l’Escorxador n’acull la presentació aquest divendres, a les 19 hores  Els joves i les joves assistiran aquest divendres, després de la presentació del projecte, a l’espectacle “Lázaro” que es farà al Cafè del Teatre, a les 20 hores, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida

El Teatre Municipal de l’Escorxador n’acull la presentació aquest divendres, a les 19 hores  Els joves i les joves assistiran aquest divendres, després de la presentació del projecte, a l’espectacle “Lázaro” que es farà al Cafè del Teatre, a les 20 hores, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida

El Teatre Municipal de l’Escorxador acull aquest divendres, a les 19 hores, la presentació del projecte “Plançó circuit escena jove Ponent Pirineu”, una iniciativa gestada en el marc de la Xarxa de cooperació territorial de Lleida de l’SPEEM (Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya) per facilitar la relació directa entre els joves de la demarcació de Lleida i les arts escèniques.
 
La Xarxa de cooperació territorial de Lleida de l’SPEEM està integrada pel Departament de cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i els municipis de la demarcació de Lleida amb programacions estables de música i d’arts escèniques que s’acullen al sistema d’ajuts Programa.cat, com és el cas de l’Ajuntament de Lleida, a través de la programació de LaTemporada.
 
A la presentació assistirà el director general de promoció cultural i biblioteques de la Generalitat, Pep Vives; el regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, i la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach. 
“Plançó circuit escena jove Ponent Pirineu” neix per començar a omplir el buit històric que hi ha entre les arts escèniques i els joves. Perquè les arts escèniques tenen una gran capacitat de transformació i vertebren pensament propi en els joves d’avui que demà seran adults. 
 
Aquest projecte crea un punt d’intersecció d’un públic jove amb capacitat d’opinió. En el marc de cada trobada hi haurà debats post funció amb actors i directors, tallers, etc. 
 
En el projecte “Plançó circuit escena jove Ponent Pirineu”, que compta amb el finançament del Departament de Cultura, de la Diputació de Lleida i de les Regidories de Cultura i de Joventut de cadascun dels municipis participants, hi participen tretze municipis: Lleida, Alcarràs, Alcoletge, Alpicat, Balaguer, Cervera, Juneda, les Borges Blanques, la Seu d’Urgell, Mollerussa, Tàrrega, Tremp i Guissona amb més d’un centenar de joves provinents d’aquests pobles i ciutats. 
 
Els programadors de la Xarxa de cooperació territorial de Lleida de l’SPEEM la primera de les moltes propostes que donaran continuïtat al projecte. En aquest sentit, els joves i les joves assistiran aquest divendres, després de la presentació del projecte, a l’espectacle “Lázaro” que es farà al Cafè del Teatre, a les 20 hores, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida. Una adaptació lliure de Leamok a ritme de rap i danses urbanes del clàssic de la literatura espanyola “Lazarillo de Tormes”. “Lázaro” ha estat guardonat amb el Premi SGAE a la IX Edició del Festival Russafa Escènica, una menció a la millor Dramatúrgia ACT Festival 2020 i millor intèrpret al TAC Valladolid 2021.