Reconeixement a 26 empreses i organitzacions de Lleida per la seva acció social i solidària
La Paeria les ha distingit per la seva implicació social el 2021 i també ha valorat el treball fet durant la pandèmia, ja que l’any passat no es va poder celebrar aquest acte. Amb aquesta novena edició, s’han reconegut 212 empresesL’alcalde ha destacat que s’ha de crear comunitat per fomentar el sentiment de pertinença i prosperar col·lectivament, amb corresponsabilitat i compromís social, per no deixar ningú enrere. També ha apuntat que hem d’aconseguir que Lleida sigui un Territori Socialment Responsable
La Paeria les ha distingit per la seva implicació social el 2021 i també ha valorat el treball fet durant la pandèmia, ja que l’any passat no es va poder celebrar aquest acte. Amb aquesta novena edició, s’han reconegut 212 empresesL’alcalde ha destacat que s’ha de crear comunitat per fomentar el sentiment de pertinença i prosperar col·lectivament, amb corresponsabilitat i compromís social, per no deixar ningú enrere. També ha apuntat que hem d’aconseguir que Lleida sigui un Territori Socialment Responsable
L’Ajuntament de Lleida ha reconegut 26 empreses de Lleida per la seva implicació i activitats vinculades a entitats del tercer sector de la ciutat durant el 2021. La sala 2 de l’Auditori municipal Enric Granados ha acollit l’acte de reconeixement a l’Acció social i solidària a Lleida (abans Empresa Solidària) per visibilitzar el treball que el teixit empresarial fa per la comunitat per atendre les necessitats en l’atenció a les persones. A més, donat que l’any passat no es va poder celebrar l’acte per la pandèmia, s’ha posat en relleu el treball que es va fer per la covid-19 quan entitats i organismes públics i privats van respondre a les necessitats i els nous reptes que va plantejar la situació sanitària, amb col·laboracions desinteressades i accions de suport. En les nou edicions que la Regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030 ha organitzat l’acte, s’han reconegut 212 empreses.
El paer en cap, Miquel Pueyo, ha presidit l’acte i amb la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, han lliurat els diplomes de reconeixement a les empreses/organitzacions proposades per les entitats. Pueyo ha remarcat la importància d’establir relacions de col·laboració entre organitzacions i altres agents de la societat i que el teixit empresarial és un actor clau com a part activa que repercuteix en l’activitat econòmica i social de la ciutat. En aquest sentit, l’alcalde ha incidit en el treball que es fa per millorar la qualitat de vida de les persones que es troben en situació de risc social i que, en aquest sentit, cal que tothom s’hi impliqui, creant comunitat per teixir xarxes de relacions i fomentar el sentiment de pertinença. Per això, ha subratllat que s’ha de prosperar col·lectivament, amb corresponsabilitat i compromís social, sense deixar ningú enrere. L’alcalde ha dit també que s’ha d’aconseguir que Lleida esdevingui “Territori Socialment Responsable” i afrontar proactivament els reptes econòmics, socials i ambientals amb estratègies col·laboratives.
La regidora Sall ha subratllat que a Lleida hi ha gran tradició d’entitats del tercer sector que, juntament amb el treball de l’administració, responen les necessitats socials de cada moment. D’aquí la voluntat de la Paeria de posar en valor la complicitat entre organitzacions per comprometre’s amb actuacions i projectes de ciutat.
En representació de les empreses reconegudes, ha dirigit unes paraules el director de Conforama Lleida, Luis Miquel Rodríguez, i en nom de les entitats, ho ha fet la coordinadora de la Federació Allem, Assumpta Fortuny. Tant Rodríguez com Fortuny han posat l’accent en la complicitat que es crea en ambdues direccions i en tot allò que aporta i es comparteix en les accions socials. També han agraït a la Paeria que amb aquesta distinció facin visible el seu esforç i implicació.
Les empreses han agraït el reconeixement institucional de la Paeria, valorant la aquesta visualització de la seva tasca envers les entitats socials de la ciutat. Tant Joan Saura, en representació de les entitats, com Josep Esteve, en representació de les empreses, han valorat la capacitat de generar complicitats socials en la comunitat a través de les causes per les quals treballen i mostrant el seu compromís social. Col·laborar, compartir o fusionar han estat verbs que s’han utilitzat en aquest treball conjunt per millorar les accions a implementar de caràcter social.
En aquesta edició, les empreses que han estat reconegudes, a proposta d’entitats de la ciutat, han estat:
Midgard Informàtica i Telefonia, per Sàhara Ponent; Nayox 2000, per Associació Down Lleida; Masanés Servindustria, per l’Associació Prosec-Promotora Social; CaixaBank – Fundació La Caixa, per la Fundació Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida; Clínica Nova Aliança, per Fundació Aspros; Festa 10, per l’Associació de Caritat de Sant Vicens de Paul; Grup Voltes, per l’Associació contra el Càncer a Lleida; Unipreus, per Creu Roja Lleida i Càrites – Troballes, Grup Sorigué, per Intress; Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida, per la Federació d’entitats per la Salut de Lleida; restaurant Les Deux Chefs, per l’Associació Watani para la libertad y la Justícia; Supermercats Consum, per Agrupat’; Supsa supermercats Pujol, per la Fundació Banc de Recursos; Talkual, per Aspid; Lleida.net, per Afanoc; Buifa, per Arrels; CAP-EAP Balàfia, Pardinyes i Secà de Sant Pere, per Ilersis; Inlingua Lleida, per Antisida Lleida; Sistemes Electrònics Progrés, per CIS Àngel Olaran; Conforama Lleida, per Programa Incorpora “Fundació La Caixa”; Multiservei Ndavant, per Reintegra; Tallers Antoni Miquel, per Esclat, associació i solidaritat Santa Teresina; Rofesecorun, per l’Associació Aremi; Ilerda Serveis, per la Fundació Jericó; Autocares Luis Lax, per Sant Joan de Déu Terres de Lleida; i pastisseria Forn germans Ribes, per Salut Mental Ponent.
L’acte ha comptat amb el grup de cambra format per Xavier Òdena, violí, Guillem Garcia, viola, Elena Gasós, violoncel, del Conservatori Municipal, guanyadors del 22è concurs d’interpretació musical en la Categoria de Música de cambra del Conservatori de Lleida.
Reconeixement a l’Acció social i solidària a Lleida
El reconeixement a l’acció social i solidària a Lleida és una iniciativa impulsada per la Peria per distingir aquelles empreses, organismes i entitats que durant l’any anterior han demostrat una atenció i sensibilitat especial a les demandes que es donen a la societat i que es cobreixen a través del tercer sector, d’entitats d’acció social, de solidaritat, de cooperació i de desenvolupament. El reconeixement es fa a través de les propostes que fan les mateixes entitats de Lleida, que, en aquest cas durant el 2021, han rebut ajut d’alguna empresa que els ha permès endegar accions i/o projectes perquè pugui ser una acció reconeguda públicament. La col·laboració es pot materialitzar de diverses formes: amb aportacions econòmiques, de mitjans, amb voluntariat, dedicant unes hores de l’empresa a realitzar activitats concretes a l’entitat, insercions laborals, etc. Per això, es vol destacar aquest esforç i dedicació que repercuteix en el valor del sector empresarial lleidatà. L’acte es fa coincidir al voltant del Dia Mundial de la Justícia Social, que té lloc el 20 de febrer.