El Castell dels Templers de Gardeny renova el segell de “Moturisme”

Aquest segell ha facilitat que es puguin acollir trobades al Castell Templer de persones aficionades a la moto

El Castell dels Templers de Gardeny continuarà essent l’únic equipament patrimonial amb segell “Moturisme” per disposar d’una gran zona d’aparcament lliure i accessible, amb vistes a la ciutat de Lleida i a l’Horta i amb el complement d’una visita guiada amb reforç audiovisual.

El segell “Moturisme” és una incitativa del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida que promociona equipaments susceptibles de ser visitats per gent aficionada a viatjar amb moto. Es tracta d’un segell de qualitat que identifica allotjaments, i serveis de restauració, cafeteries, museus, i centres patrimonials, com ara el Castell dels Templers de Gardeny.
En base al segell “Moturisme” s’han creat 10 rutes que transcorren per la demarcació de Lleida, totes elles amb un gran atractiu turístic i paisatgístic que combinen trams de carreteres secundàries poc transitades i més revirades amb d’altres trams més rectes de carreteres principals. Les carreteres i espais per on passen les rutes de “Moturisme” han estat supervisats per un equip expert. Les distàncies a recórrer en cadascuna de les rutes són d’entre 200 i 300 km fet que permet que es puguin fer perfectament en una jornada facilitant les parades en els diferents punts d’interès turístic per on passa la ruta. La majoria d’elles es poden fer tot l’any excepte les que transcorren per trams de carreteres de muntanya a gran alçada on a l’hivern és possible trobar-hi neu o gel.
Aquest projecte estableix un sistema de garantia mitjançant un segell de qualitat que identifica actualment 50 establiments d’allotjament turístic i 34 serveis complementaris de restauració, cafeteries i museus entre altres.
Aquest distintiu ha facilitat que es puguin acollir trobades al Castell Templer de persones aficionades a la moto i també s’ha rebut diferents mitjans de comunicació especialitzats que han fet reportatges sobre aquest tipus de turisme.