<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36404>>.

Visita a les instal·lacions de la Fundació Privada Ilersis

La trobada del tinent d’alcalde Paco Cerdà i el regidor David Melé amb els responsables de l’entitat s’ha fet en clau de promoció econòmica i foment de l’ocupació

La trobada del tinent d’alcalde Paco Cerdà i el regidor David Melé amb els responsables de l’entitat s’ha fet en clau de promoció econòmica i foment de l’ocupació

El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà, i el regidor d’Ocupació i Responsabilitat Social, David Melé, han visitat les instal·lacions de la Fundació Ilersis i han mantingut una trobada amb el nou gerent de l’entitat, Isaac Casanovas, i l’exresponsable de la Fundació, Teresa Benet, per tal de refermar les línies de col·laboració entre la Paeria i aquest ens, que atén a la inclusió i ocupació de persones amb discapacitat o en risc d’inclusió.

En el decurs de la trobada, s’ha pogut conèixer el fons de treballs que ha realitzat Ilersis i s’ha posat de manifest que la Fundació abasta des de l’assessorament i suport a les famílies, fins a l’establiment de convenis de col·laboració amb altres entitats o empreses, l’impuls de programes de Responsabilitat Social Empresarial, la generació de nous serveis i projectes relacionats amb la integració social i laboral de les persones necessitades i el proveïment de nous recursos que assegurin la viabilitat futura de l’entitat.
Cerdà, Melé, Casanovas i Benet han posat de manifest que malgrat els efectes negatius que deixa la pandèmia, la Fundació Ilersis ha aconseguit recuperar l’activitat dels serveis d’atenció diürna al 90%, oferint atenció en aquest apartat a 109 persones. També s’ha fet formació i inserció activa a 256 persones, donant suport i promoció laboral a altres 86. Per altra part, s’ha facilitat que 72 persones fessin vida independent, s’ha treballat amb 21 persones que estaven en risc d’exclusió social i se n’ha tutelat altres 21, d’un total de 565 suports personalitzats.
En la memòria de l’any 2020, també es destaca que s’ha comptat amb 242 contractes laborals, dels quals el 42% van correspondre a persones amb discapacitat. D’aquests, 173 han estat per a activitats productives, 54 per a suport i serveis a les persones, 13 a serveis generals i 2 a direcció.
Cerdà i Casanovas s’han emplaçat a un seguit de reunions de seguiment de l’activitat.