La Paeria presenta 14 accions per a ser incloses en el Banc de Bones Pràctiques
La iniciativa de la Federació de Municipis i de la Fundació Carles Pi i Sunyer té com a objectiu la confecció d’un catàleg divulgatiu sobre les actuacions més destacables dels municipis catalans en la seva acció de govern
L’Ajuntament de Lleida ha presentat 14 propostes per a ser incloses en el Banc de Bones Pràctiques (BBP), una iniciativa que promouen la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals, i que té com a objectiu la confecció d’un catàleg divulgatiu sobre les actuacions més destacables dels municipis catalans en alguna de les 22 categories escollides, que van des de l’àmbit social i econòmic, fins al cultural i educatiu, passant per la participació i el bon govern.
Les 14 propostes que ha presentat la Paeria s’emmarquen en 9 d’aquestes 22 categories.
En l’àmbit de Noves Tecnologies, s’han seleccionat el Punt de Suport Digital i les Píndoles TIC per als treballadors públics. Pel que fa a Educació, les accions escollides són el Punt per a l’equitat, Construint espais segurs en l’àmbit educatiu, Treballar les competències transversals a través d’activitats de lleure i el Grup de Lectoescriptura ‘Lletres per a mi’. En la categoria de Cultura, la proposta presentada és Encaixa’t; mentre que en l’àrea d’Habitatge, s’ha triat el Projecte Empadrona’t. Dins l’àrea d’Inclusió Social s’han escollit dues propostes: OAC360 social i SIS 0-3 ‘Lo Marraco’. Una altra de les iniciatives per a ser incloses en el Banc de Bones Pràctiques ha estat la Fira de la Contractació Pública, que aquesta setmana ha celebrat la seva segona edició de forma exitosa. Les darreres tres accions que la Paeria ha proposat al BBP són el Joc Virtual dels ODS, en l’àmbit de les Relacions Institucionals; La Perruca de Luca, pel que fa a la categoria d’Igualtat i Gènere, i el Projecte Buchenwald-Mauthausen, en l’àrea de Convivència.
A partir d’ara, les experiències presentades seran valorades segons els criteris establerts pel BBP, tenint especialment en compte que siguin pràctiques innovadores, que s'hagin implementat efectivament, que estiguin ben fonamentades i que hagin tingut algun tipus d'avaluació.
Totes les propostes recollides que compleixin els criteris de qualitat seran publicades (www.bbp.cat) i difoses per diferents mitjans.
El Banc de Bones Pràctiques va dedicar l’any passat una edició especial arran de la Covid-19, en la qual es va recollir la Mesa Transversal per a la Recuperació de la Ciutat, una iniciativa exitosa del Pla Participatiu d’Acció Municipal de la Paeria, que va integrar més de 40 representants dels agents socials i econòmics, sindicats i organitzacions agràries, associacions veïnals i del teixit associatiu, així com personal acadèmic, educatiu i sanitari.
La Mesa Transversal va debatre i concretar prop de 500 aportacions de diferents participants amb l’objectiu de contribuir a revertir els efectes causats per la pandèmia del coronavirus. Aquestes propostes s’inscriuen en els 4 eixos del PAM que, alhora, adopta els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda Urbana 2030.