Tret de sortida a les sessions escolars d’Animac 2022

S’espera que participin en les sessions presencials a La Llotja de Lleida més de 6.300 alumnes i més de 7.500 ho faran en línia a través de Filmin

Aquest dilluns han començat les Sessions Escolars d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, adreçades als alumnes dels centres educatius de la demarcació de Lleida (des d’educació infantil fins a secundària). Enguany tenen un format híbrid amb projeccions presencials a La Llotja de Lleida (del 28 de febrer al 4 de març) i també en línia a través de Filmin (del 4 al 13 de març). En total, es calcula que podran gaudir d’aquestes sessions presencials i en línia gairebé 14.000 infants i joves majoritàriament de la demarcació de Lleida, però també s’ha obert a altres zones de Catalunya.

El regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, ha assistit aquest matí a l’arrencada d’Animac amb l’inici de les Sessions Escolars i ha explicat que “és una de les seccions que ens fa més il·lusió, perquè comencem a aproximar públic molt jove al cinema d’animació”. “Aquest any estem contents i contentes perquè podem combinar la presència física amb l’online així, a més dels alumnes de Lleida i rodalies, mitjançant les sessions en línia, hem pogut incorporar alumnes d’escoles del Pirineu i també, per exemple, de l’àrea metropolitana de Barcelona”, ha destacat Rutllant qui ha afegitque “si sumem els alumnes presencials amb els alumnes online, enguany superem de llarg les xifres dels anys anteriors, que estaven al voltant dels 11.000 alumnes presencials, per tant, estem satisfets de poder fer créixer l’Animac”.

En les Sessions Escolars presencials a La Llotja, del 28 de febrer al 4 de març, s’espera que hi participin més de 6.300 alumnes de 27 escoles i 14 centres de secundària de Lleida ciutat i província. Hi haurà dues projeccions per dia, amb una mitjana d’uns 1.250 alumnes per dia.

Pel que fa a les Sessions Escolars en línia (del 4 al 13 de març), està previst que hi participin més de 7.500 alumnes de 47 escoles (44 de la plana de Lleida i 3 del Pirineu)i 7 centres de secundària (4 de la demarcació de Lleida, 1 del Vendrell, 1 de l’Hospitalet de Llobregat i 1 de Sabadell).Amb aquest format en línia, els alumnes podran gaudir de les projeccions als seus centres educatius sense necessitat de desplaçar-se.

Com en altres edicions, Animac programa tres Sessions Escolars amb una selecció de curtmetratges d’animació adaptats als diferents cursos acadèmics. La Sessió Escolar 1 està adreçada als alumnes d’Educació infantil i Cicle inicial (de 3 a 7 anys), amb vuit curtmetratges amb històries extraordinàries; la Sessió Escolar 2 per als de Cicle mitjà i superior (de 8 a 11 anys), amb vuit peces d’animació on la imaginació és la protagonista, i la Sessió Escolar 3 per als d’Educació secundària (ESO, Batxillerat i Cicles Formatius), amb sis curts amb històries del multivers. Per completar el programa educatiu, Animac facilita als centres material didàctic per acompanyar el visionat de les peces d’animació.