Lleida programa 67 actes per commemorar el Dia Internacional de les Dones

L’acte institucional unitari se celebrarà el 7 de març al Mercat del Pla

L’Ajuntament de Lleida ha presentat avui la programació del 8 de març-Dia Internacional de les Dones, que recupera la normalitat desprès de les restriccions de la pandèmia.

La tinenta d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha convidat tothom a sumar-s’hi a la celebració, que inclou 67 actes organitzats per diferents departaments de l'Ajuntament de Lleida i per 45 entitats i agents socials de la ciutat. La regidora ha agraït la implicació i l’interès d’aquest teixit associatiu per proposar activitats i enriquir un programa ple de propostes.

El calendari comença aquest dimarts, amb el cicle de conferències Síndrome de la Impostora -a l’Ateneu Popular de Ponent (19 h)- i l’exposició Trenquem les fronteres internes, al Rectorat de la UdL.

Fins al 31 de març, se succeiran exposicions, xerrades, projeccions, espectacles de teatre i dansa, accions de reivindicació, caminades, homenatges i tallers, entre altres.

L’acte unitari institucional tindrà lloc al Mercat del Pla, el dia 7 de març, a les 12 h, per tal de centrar el protagonisme del dia 8 en les dones.

Entre els actes que organitza la Paeria figuren:

-Exposició La representació dels cossos de les dones, al vestíbul de l'Escola d'Art Leandre Cristòfol, del 2 al 15 de març. 

-Jornada Dones i Emprenedoria, el dia 9 de març, de les 10 a les 13.30 h, organitzada amb Ap! Lleida

- el lliurament del XV Premi Mila de Periodisme per la Igualtat de Gènere i de la XIV Beca de Recerca Cristina de Pizán, el dia 10 de març, a les 18 h, al Saló de Sessions de la Paeria.

-presentació de la novel·la Visita a la senyora Soler, de Manuel de Pedrolo, al Teatre de l’Escorxador, l’11 de març a les 19 h.

-Teatre Memòria de les oblidades, al Teatre de l’Escorxador, el 13 de març a les 19 h.

-Concert de cambra Amb Veu de Dona. Dones Compositores, Dones amb personalitat, a l’Auditori Enric Granados, el 18 de març a les 20 h. 

-reconeixement a la trajectòria de les impulsores d’ADIMA, dins del cicle Anònimes d’homenatge a figures femenines, el 23 de març, a les 18 h, a la sala d’actes de l’espai FeSalut.

-Performance "Aquesta vegada la protagonista pots ser tu", el 24 de març, a les 18 h, al Teatre de l’Escorxador.