<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36461>>.

Uns 300 alumnes de 20 centres escolars competeixen en l’onzena edició de la First Lego League a Lleida

Els Col·legis Vedruna i La Salle de Mollerussa aconsegueixen el passaport per a disputar la fase estatal que se celebrarà a Torremolinos

Els Col·legis Vedruna i La Salle de Mollerussa aconsegueixen el passaport per a disputar la fase estatal que se celebrarà a Torremolinos

Els equips del Col·legi Vedruna de Mollerussa i l’Epic Lego Bulls de La Salle, també de la capital del Pla d’Urgell, han estat els guanyadors de l’onzena edició del torneig classificatori de la First Lego League Lleida que s’ha celebrat aquest matí a l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, guanyant-se el passaport per la fase estatal.
El Col·legi Vedruna ha obtingut el Premi Ingenieria Soy al guanyador d’aquesta edició que atorga la UdL, mentre que la Salle s’ha endut el Premi Paeria. Tots dos competiran en la gran final estatal de la FLL que se celebrarà el 2 d’abril al Palau de Congressos de Torremolinos.
La tinent d’alcalde i regidora d’Educació de la Paeria, Sandra Castro, i el també tinent d'alcalde Paco Cerdà han assistit al lliurament de premis de la First Lego League, que en aquesta edició ha comptat amb la participació de 39 equips (22 de la FLL Challenge i 17 de FLL Explore), amb uns 300 alumnes de 20 col·legis i instituts de les comarques de Lleida i Barcelona. La regidora, que ha estat l'encarregada de lliurar el premi que atorga la Paeria, ha felicitat als guanyadors i als organitzadors per l’èxit de convocatòria. L’Ajuntament de Lleida participa en l’organització de l’esdeveniment donant suport al guanyador per participar en la fase nacional.
A més dels dos primers premis, també s’han atorgat els següents guardons:
- Premi Diputació de Lleida als Valors FIRST LEGO League: RoboTech- Col·legi El Carme (Lleida)
- Premi PlusFrésc als Valors FIRST LEGO League: Enginyers Minimalistes- FEDAC Guissona (Guissona)
- Premi Semic al Projecte d'Innovació: B2LK- Institut Ermegol IV (Bellcaire d'Urgell)
- Premi IFR al Disseny del Robot: ADS Pack- Institut Els Planells (Artesa de Segre)
- Premi GFT al Comportament del Robot: Santa Anna Team- Col·legi Santa Anna (Lleida)
- Premi Consell Social UdL a les Joves Promeses: Time Breakers- Vedruna Balaguer (Balaguer)
- Premi EPS a l'Excel·lència en Enginyeria: EpsilonVIARO- Viaro Global School (Sant Cugat del Vallès)
- Premi Lleida.net a la / l'Entrenador: TerresBot- Institut Terres de Ponent (Mollerussa)
La First Lego League és una competició de caràcter lúdic i acadèmic que va iniciar-se l’any 1988 als Estats Units. Des d’aleshores, el programa ha crescut ràpidament fins a convertir-se en un projecte internacional de gran èxit. A Lleida, aquesta iniciativa fa onze anys que forma part del pla estratègic de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida, destinat a la creació de noves vocacions d’enginyeria entre els nens i nenes de primària i secundària. Enguany la temàtica del concurs s’ha girat al voltant dels reptes de l'exploració de l'espai.