<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36474>>.

L’Ajuntament de Lleida renova la Comissió per a la Contractació Responsable

Comencen els treballs per actualitzar la Guia de la Contractació Pública Social de la Paeria

Comencen els treballs per actualitzar la Guia de la Contractació Pública Social de la Paeria

L’Ajuntament de Lleida ha reunit la Comissió per a la Contractació Responsable, que es renova amb nous integrants i emprèn l’actualització de la Guia de la Contractació Pública Social.

La tinenta d’alcalde i regidora de Presidència, Jordina Freixanet, ha presidit la sessió on s’han incorporat els nous membres en representació de sindicats, patronals, grups municipals i tècnics/es municipals. Es mantenen les entitats del tercer sector que ja eren incloses.

Freixanet ha destacat que l’Ajuntament de Lleida va ser un dels primers consistoris catalans a aprovar la Guia de la Contractació Pública Social, l’octubre de 2018. Ha explicat que ara s’inicien els treballs per actualitzar el document d’acord amb els canvis normatius que s’han produït i amb les adaptacions que proposin els membres.

Sobre la nova composició, els sindicats AFILL i ASIGULL passen a formar part de la Comissió juntament amb UGT, CCOO, CGT i CSIF, que ja n’eren membres. Les associacions d’Empresa Familiar i d’Empresaris Agraris se sumen a la representació de les patronals COELL, FECOM, PIMEC i la Cambra de Comerç.

Les entitats del Tercer Sector són: Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya (FEICAT), Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), Associació Lleidatana d’Entitats d’Atenció a Minusvàlids (ALLEM), el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), l’Associació Catalana Treball en Suport (ACTAS), la Taula del Tercer Sector, l’Obra Social “La Caixa” i les Organitzacions de Persones amb Discapacitat Física (ECOM). Finalment. s’han actualitzat els integrants dels grups municipals d’acord amb la composició actual de la Paeria així com representants de tècnics i tècniques municipals.

La Guia de la Contractació Pública i Social de l’Ajuntament de Lleida ha permès, des del 2018, la inclusió de noves clàusules en les licitacions i contractes municipals: d’estabilitat laboral i de qualitat en l’ocupació; per a la igualtat de gènere; per a la inserció laboral; per a una compra pública ètica; de transparència fiscal; per al Foment de la Petita i Mitjana Empresa (PIME), i clàusules ambientals.