L’Ajuntament de Lleida renova la Comissió per a la Contractació Responsable

Comencen els treballs per actualitzar la Guia de la Contractació Pública Social de la Paeria

L’Ajuntament de Lleida ha reunit la Comissió per a la Contractació Responsable, que es renova amb nous integrants i emprèn l’actualització de la Guia de la Contractació Pública Social.

La tinenta d’alcalde i regidora de Presidència, Jordina Freixanet, ha presidit la sessió on s’han incorporat els nous membres en representació de sindicats, patronals, grups municipals i tècnics/es municipals. Es mantenen les entitats del tercer sector que ja eren incloses.

Freixanet ha destacat que l’Ajuntament de Lleida va ser un dels primers consistoris catalans a aprovar la Guia de la Contractació Pública Social, l’octubre de 2018. Ha explicat que ara s’inicien els treballs per actualitzar el document d’acord amb els canvis normatius que s’han produït i amb les adaptacions que proposin els membres.

Sobre la nova composició, els sindicats AFILL i ASIGULL passen a formar part de la Comissió juntament amb UGT, CCOO, CGT i CSIF, que ja n’eren membres. Les associacions d’Empresa Familiar i d’Empresaris Agraris se sumen a la representació de les patronals COELL, FECOM, PIMEC i la Cambra de Comerç.

Les entitats del Tercer Sector són: Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya (FEICAT), Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), Associació Lleidatana d’Entitats d’Atenció a Minusvàlids (ALLEM), el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), l’Associació Catalana Treball en Suport (ACTAS), la Taula del Tercer Sector, l’Obra Social “La Caixa” i les Organitzacions de Persones amb Discapacitat Física (ECOM). Finalment. s’han actualitzat els integrants dels grups municipals d’acord amb la composició actual de la Paeria així com representants de tècnics i tècniques municipals.

La Guia de la Contractació Pública i Social de l’Ajuntament de Lleida ha permès, des del 2018, la inclusió de noves clàusules en les licitacions i contractes municipals: d’estabilitat laboral i de qualitat en l’ocupació; per a la igualtat de gènere; per a la inserció laboral; per a una compra pública ètica; de transparència fiscal; per al Foment de la Petita i Mitjana Empresa (PIME), i clàusules ambientals.