<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36486>>.

Commemoració dels vint anys de l’Associació de l’Empresa Familiar de Lleida

L’entitat ha fet un reconeixement al paer en cap, Miquel Pueyo, i als seus predecessors durant aquestes dues dècades

L’entitat ha fet un reconeixement al paer en cap, Miquel Pueyo, i als seus predecessors durant aquestes dues dècades

El palau de congressos de la Llotja ha acollit avui l’acte commemoratiu del vintè aniversari de l’Associació Empresa Familiar de Lleida, que ha fet un reconeixement als socis fundadors i a les persones i entitats que han ajudat a l’Associació durant aquestes dues dècades, en les quals l’entitat ha passat de la vintena d’empreses fundadores fins a la setantena que la conformen actualment.

El seu president, Marc Cerón, ha lliurat aquest reconeixement al paer en cap, Miquel Pueyo, i als seus predecessors des de l’any 2001, Antoni Siurana, Àngel Ros -que no ha pogut assistir a l'acte- i Fèlix Larrosa, per la col·laboració que ha tingut l’Ajuntament de Lleida en el desenvolupament de les tasques de l’Associació durant aquest període.

Pueyo ha estat l’encarregat de fer la cloenda de l’acte, durant la qual ha destacat l’empenta de les empreses familiars de Lleida i el seu paper en “la transmissió d’uns valors i d’una cultura compromesa amb la societat, amb la terra i amb la ciutat, perquè l’empresa familiar està concebuda com un projecte de vida que incorpora diverses generacions i constitueix la base de l'economia”.

L’alcalde també volgut agrair "l’esforç de les persones i de les famílies que durant decennis han contribuït a arrelar la població al territori” i ha felicitat les diferents juntes que han treballat a l’Associació per la feina que han fet al llarg d’aquests anys i per afrontar reptes com la competència, la situació del mercat, la transmissió intergeneracional i la relació amb les administracions. “Les empreses s’han de convèncer que poden i han de participar amb ple dret en el debat públic que les afecta”, ha reblat.

Altres persones, empreses i institucions reconegudes durant l’acte d’aquest vespre han estat el president de la Diputació, Joan Talarn; les empreses Romero Polo, Unipreus, Àrids Romà, Clanser, Vania Moda íntima, Granja Castelló; la Universitat de Lleida i la seva Càtedra Empresa Familiar; les Cambres de Comerç de Lleida i Tàrrega, Coell i Pimec; el Grup Segre, La Mañana i UA1; així com l’Associació catalana de l’empresa familiar, l’Institut de l’empresa familiar i l’Associació de l’empresa familiar d’Andorra.

Durant la vetllada també ha tingut lloc la conferència “Construir llegat”, a càrrec del consultor internacional en estratègia, innovació i emprenedoria Xavier Marcet, i una taula rodona titulada “Un segle amb vocació d’empresa”, amb la veu d’empreses familiars lleidatanes centenàries. Els participants en el debat han estat Ferran Alemany (Torrons i Mel Alemany), Jordi Mestre (Agustí Mestre), Eduard Soler (Ferreteria Ramon Soler) i Montse Cortada (JCA Cinemes).