Lleida, ciutat de referència en educació viària
Més de 20 anys oferint activitats d’educació viària dins i fora de les aules Un total de 8500 nens i nenes de diferents centres educatius de Lleida rebran formació en educació viària durant aquest curs escolar
Lleida és una ciutat de referència en matèria d’educació viària, amb més de 20 anys oferint classes teòriques i pràctiques d’educació viària als nens i nenes de Lleida tant dins com fora de l’aula.
L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat de la tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Sandra Castro, el regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, i l’intendent de la Guàrdia Urbana, Josep Ramon Ibarz, ha visitat avui el Parc Infantil de Trànsit ubicat al Turó de Gardeny, un circuit on els infants, amb el suport educatiu d’agents de la Guàrdia Urbana de Lleida, posen en pràctica com s’ha de circular com a vianants, en bicicleta i en karts i quines són les normes de trànsit que s’han de complir a la via pública.
El paer en cap ha posat en relleu la gran tasca educativa que realitza el cos de policia local i l’efectivitat d’aquest programa educatiu per conscienciar la ciutadania en matèria de seguretat viària, millorar la circulació i per reduir el nombre de sinistres a la via pública.
Un total de 8.500 nens i nenes de diferents centres educatius de Lleida rebran formació en educació viària durant aquest curs escolar. “Anem reprenent de manera progressiva les activitats d’educació viària entre les escoles, després de les restriccions provocades per la Covid-19”, ha destacat el paer en cap.
Per la seva banda, el màxim responsable de la Guàrdia Urbana ha remarcat que estudiaran incloure els patinets elèctrics en el Parc Infantil de Trànsit per a properes edicions, atesa la penetració creixent que tenen els vehicles de mobilitat personals dins la mobilitat urbana.
Totes les activitats del programa d’Educació Viària tenen l’objectiu de conèixer les normes de circulació, adquirir hàbits de comportament correctes en l’ús de les vies públiques urbanes i interurbanes, utilitzar adequadament els transports públics i col·lectius, identificar i conèixer el funcionament de la bicicleta, conèixer i respectar les normes i els senyals de trànsit, etcètera.
El programa d’educació viària per a escolars, que organitza i porta terme l’equip d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana amb la col·laboració del Servei d’Educació de l’Ajuntament de Lleida, està inclòs en el programa educatiu municipal “Educació a l’abast”.
La visita al Parc Infantil de Trànsit ha comptat també amb la presència de diversos regidors de la Corporació Municipal, així com els patrocinadors de les activitats d'educació viària, a qui se'ls ha agraït la col·laboració en aquest projecte educatiu.