El Festival _potFest 2022 embellirà el barri de la Bordeta

On es faran 4 murals, a més d’un altre al Centre Històric, on es va celebrar la primera edicióParticiparan artistes de renom i reconegut prestigi dins aquesta matèria oferint a la ciutadania lleidatana la possibilitat d’entrar en contacte amb aquesta modalitat d’art mural a través de diferents tallers

Lleida acollirà per segona vegada el festival d’art urbà _potFest. Aquest divendres, el paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat pel regidor de Joventut, Festes i Esports, Ignasi Amor, i del director del festival, Carlos Hernández, ha presentat l’edició del 2022 que se celebrarà al barri de la Bordeta del 4 al 10 d’abril amb l’objectiu de posicionar-lo com un esdeveniment de ciutat, que arreli a la programació cultural, millorar i embellir el paisatge urbà i aconseguir la participació i complicitat de la ciutadania.

El paer en cap ha explicat que “l’art urbà ha experimentat en les dues darreres dècades una evolució i creixement exponencials. Dins els diferents corrents de l’art contemporani, l’art urbà ha esdevingut un dels principals, amb una força i capacitat de transformació urbanística i social totalment contrastades”. Les tendències actuals de l’art urbà proposen una integració d’aquest amb els entorns urbanístics, aconseguint una comunió entre els murals i els edificis de la trama urbana.

Així mateix, l’alcalde ha posat de relleu que “fruit de més de 25 anys de dinamització cultural dins l’art urbà, la ciutat de Lleida va donar un pas endavant l’any passat en l’organització d’activitats a l’entorn d’aquesta disciplina artística i organitza aquest festival d’àmbit nacional i internacional, on participaran artistes de renom i reconegut prestigi dins aquesta matèria i oferirà a la ciutadania lleidatana la possibilitat d’entrar en contacte amb aquesta modalitat d’art mural”. 

L’art urbà ha experimentat en les dues darreres dècades una evolució i creixement exponencials. Dins els diferents corrents de l’art contemporani, l’art urbà ha esdevingut un dels principals, amb una força i capacitat de transformació urbanística i social totalment contrastades. Les tendències actuals de l’art urbà proposen una integració d’aquest amb els entorns urbanístics, aconseguint una comunió entre els murals i els edificis de la trama urbana.

El regidor ha explicat que aquest 2022 es dona continuïtat a aquesta iniciava i enguany el festival es desenvoluparà al barri de La Bordeta, on es pintaran 4 murals de gran format i es realitzaran els tallers participatius. Tot i això, el festival Lleida _potFest vol mantenir el seu lligam amb el barri on va néixer, el del Centre Històric, per la qual cosa es realitzarà un cinquè mural en aquest barri i així consolidar el compromís del festival en la recuperació de murs i parets mitjaneres des d’un punt de vista artístic que donin al barri la força i identitat d’aquestes obres murals.

Programa

El festival es desenvoluparà del 4 al 10 d’abril de 2022 amb el següent programa:

Intervencions murals de gran format:

1. Intervenció mural de MISS BIRDY paret mitgera edifici Carrer de La Granadella, 18 del barri de La Bordeta. Del 4 al 10 d’abril de 2022.

2. Intervenció mural de CARLOS CALLIZO a l’Avinguda de les Garrigues, 120 (cantonada carrer de l’Impressor Botet) del barri de La Bordeta. Del 4 al 10 d’abril de 2022.

3. Intervenció mural de GALLETA MARIA al Carrer Boqué, 7 del barri de La Bordeta. Del 4 al 10 d’abril de 2022.

4. Intervenció mural de ALBERT BONET a l’Avinguda de les Garrigues, 68 al barri de La Bordeta. Del 4 al 10 d’abril de 2022.

5. Intervenció mural de CASE MACLAIM al Carrer Ronda de Sant Martí, 10 del barri del Centre Històric. Del 4 al 10 d’abril de 2022.

Tallers (tots ells requeriran inscripció prèvia. S’organitzaran treballs per grups i torns segons el nivell d’inscripcions)

• Taller amb els artistes urbans CAPTUSOUP

Lloc: Parc de l’Aigua (Galeria del Graffiti). La Bordeta. Data: diumenge 3 d’abril. Horari: de 10 a 13 hores.

• Taller: Mural participatiu amb l’artista lleidatà Foxy. Lloc: Plaça de l’Esplai del barri de La Bordeta. Data: divendres 8 d’abril. Horari: de 16 a 19 hores

• Taller: Mural amb l’artista Txus Montejano.

Lloc: Parc de l’Aigua (Galeria del Graffiti). La Bordeta. Data: dissabte 9 d’abril. Horari: de 10 a 13 hores.

• Taller de graffiti a càrrec de la marca d’esprais Montana Colors i l’artista Zosen.

Lloc: Plaça Sant Jordi de La Bordeta (davant antic Mercat Municipal). Data: dissabte 9 d’abril. Horari: de 16 a 19 hores

• Taller: Mural amb l’artista urbà lleidatà Keke.

Lloc: Parc de l’Aigua (Galeria del Graffiti). La Bordeta. Data: diumenge 10 d’abril. Horari: de 10 a 13 hores.