<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36520>>.

Visita del paer en cap, Miquel Pueyo, a l'estació duanera de Lleida, Edullesa

L'alcalde ha destacat el bon funcionament d'aquest servei, clau pel sector exportador de Lleida, que ha vist incrementades les operacions amb el Brexit, fins a més de 12.000 exportacions anuals

L'alcalde ha destacat el bon funcionament d'aquest servei, clau pel sector exportador de Lleida, que ha vist incrementades les operacions amb el Brexit, fins a més de 12.000 exportacions anuals

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha visitat aquest matí l'estació duanera lleidatana Edullesa, situada al polígon industrial El Segre. L'alcalde ha pogut conèixer de primera mà les instal·lacions d'aquest important servei per a la indústria lleidatana, especialment pel sector agroalimentari, ja que permet gestionar tots els tràmits necessaris per a les gestions d'importació i exportació de productes fora de la Unió Europea.

"El món del comerç és extremadament canviant i l'impacte del Brexit a Edullesa ha estat molt positiu, perquè ha incrementat enormement les operacions. Per Edullesa hi passen sobretot fruita de pinyol i, en menor quantitat, carn. Hem estat comentant les diverses possibilitats que el polígon de Torreblanca-Quatre Pilans i el creixement del Pla de Vilanoveta ofereixen pel comerç tenint en compte que Lleida és un territori amb un gran pes logístic, amb empreses de transport internacionals molt importants, i que, tanmateix, en els pròxims anys el transport ferroviari s'haurà d'incrementar", ha explicat l'alcalde, qui també ha destacat la capacitat d'Edullesa per "anticipar-se i d'adaptar-se a les necessitats dels diversos operadors".

Pueyo ha estat acompanyat en la visita pel tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà, així com per la gerent d'Edullesa, Irene Marqués, i el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó.

Marqués ha destacat que Edullesa va dur a terme l'any passat més de 12.000 exportacions, principalment a Anglaterra, Brasil, molts dels països de Sud-amèrica, Àfrica i Orient Mitjà i que per ara no està notant impacte directe en la seva activitat per la guerra a Ucraïna.

L'estació, que està participada per la Paeria, la Diputació, la Cambra de Comerç i Afrucat és un Magatzem de Dipòsit Temporal (ADT) que disposa de tres espais diferenciats: sis molls a temperatura refrigerada dedicats a alimentació humana d'origen vegetal; un moll de refrigeració/congelació dedicat a l'alimentació humana d'origen animal; i una zona productes industrials.