El premi Batec reconeixerà projectes de centres educatius amb mirada comunitària

L’àrea d’Educació ha exposat a la Comissió Informativa la proposta de revisió de les bases per donar un nou enfocament adaptat als canvis del món educatiu i social

L’àrea d’Educació ha exposat a la Comissió Informativa la proposta de revisió de les bases per donar un nou enfocament adaptat als canvis del món educatiu i social

El premi Batec proposa de cara a la nova convocatòria el reconeixement a la innovació educativa per a la transformació social. El guardó vol posar en valor projectes i/o experiències educatives en curs que s’implementin dins els centres educatius i que es projectin amb una mirada comunitària cap a l’entorn. L’expedient que proposa les bases renovades del premi ha passat per la Comissió Informativa per les polítiques de gestió dels Drets de les persones i relació amb la comunitat, perquè pugui aprovar-se al pròxim Ple municipal.
Fa 20 anys que es va crear el Premi Batec, de caràcter biennal, per contribuir a la renovació pedagògica als Països Catalans. Per adaptar-se als canvis en el món educatiu i de la societat, s’ha fet una revisió per donar-li un nou enfocament. Així, es pretén convocar la modalitat “a la innovació educativa per a la transformació social”, amb un increment de la quantia economia de 6.000 a 7.000 euros. S’adreça a centres educatius amb projectes que reverteixin en la col·lectivitat. En aquest sentit, la convocatòria requerirà donar continuïtat al projecte desenvolupat i es demanarà la presentació d’una memòria econòmica amb les accions que s’hagin realitzat al respecte.

91.000 euros per a ajuts a famílies
La comissió d’aquest dimecres ha donat les darreres dades sobre ajuts a famílies de la ciutat. La Regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030 hi ha destinat 91.055,16 euros. Prop de 50.000 euros s’han atorgat en concepte d’ajudes per a habitatge. S’han incrementat també les partides en concepte d’alimentació i per a l’atenció a infància, amb més de 19.000 € i uns 13.000 €, respectivament.

Convocatòria d’ajuts per a projectes de l’àrea de Salut
S’ha tirat endavant amb la proposta per aprovar la convocatòria dels ajuts per a projectes de promoció i projecció de la salut i sensibilització envers la salut pública. Estableix les bases per a concedir les subvencions establertes en el Pla estratègica fins al 2023, amb un import total de 16.000 euros.

Coordinadora per al Pla d’acollida de persones temporeres
El Pla municipal d’atenció a les persones temporeres per al 2022 requereix d’una persona que el dissenyi, el gestioni i el coordini, donant continuïtat a les accions que es van iniciar la campanya anterior. El dispositiu es planteja per atendre les necessitats bàsiques i la coordinació estratègica dels àmbits laboral, territorial i de seguretat, alhora que preveu la detecció de situacions d’especial vulnerabilitat. A la comissió d’avui s’ha exposat l’informe per adjudicar aquesta figura de l’1 d’abril al 30 de novembre.