Lleida acull aquest dissabte la Trobada de Vents i Arquets de Ponent amb uns 150 participants

Diverses escoles de música prendran part en aquesta jornada organitzada amb l’ACEM. Al matí es faran assaigs al Conservatori i al Mercat del Pla i a la tarda s’oferirà un concert per als familiars al MercatL’activitat s’ha reprès després de dos anys d’aturada per la pandèmia

Uns 150 alumnes de diverses escoles de música de la província participaran aquest dissabte, dia 26, a Lleida en la Trobada de Vents i Arquets de Ponent que han organitzat amb l’Associació Catalana d'Escoles de Música (ACEM). En concret, les escoles municipals que hi participaran són, a més de la de Lleida, de Balaguer, Bellpuig, les Borges Blanques, Juneda, Mollerussa, Sant Guim de Freixenet, Tàrrega i Tremps. Al llarg de la jornada l’alumnat d’instruments de corda, vent i percussió treballaran un repertori que s’oferirà després en comú en un concert de cloenda al Mercat del Pla, al Centre Històric, a les 17 h. El concert és per als familiars i només s’hi podrà accedir amb invitació.

Amb l’activitat d’aquest dissabte, es reprenen les trobades que es van aturar fa dos anys a causa de la pandèmia. Així, la jornada començarà a les 10 h amb assaigs simultanis al Conservatori Municipal de Lleida, a l’Auditori, on duraran 2 hores, i al Mercat del Pla, on s’allargaran fins a les 14 h. Després del dinar de germanor, que es farà al Pati de la Panera, es farà el concert.

L’ACEM és una entitat que engloba més de 100 escoles de música i dansa de Catalunya i que treballa amb l’objectiu de coordinar esforços, intercanviar experiències i elaborar projectes que beneficiïn i garanteixin la qualitat i la quantitat de l'ensenyament i la cultura musical.