Èxit de la presentació del projecte Frisbee en la reunió de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores
- Iniciativa de la Paeria i la UdL amb la participació de joves per impulsar projectes vinculats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible - El Frisbee va organitzar una recollida de material d’higiene d’acord amb el seu objectiu de lluitar contra la pobresa
La tinenta d’alcalde Sandra Castro ha felicitat l'equip de joves del projecte Frisbee per l’èxit obtingut en la presentació d’aquesta iniciativa en la XV reunió de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores (RECE) que s'ha celebrat a Vitòria.
El Frisbee s'ha creat dins de la xarxa temàtica que la Paeria coordina a la RECE, amb la finalitat d'impulsar projectes on es vinculin els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la participació infantil.
Promogut per la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes i per la Unitat de Desenvolupament i Cooperació de la Universitat de Lleida (UdL), el Frisbee té com a objectiu combatre la pobresa en l'àmbit local i global a la ciutat de Lleida. L'acció concreta que va generar va ser, a finals de l'any passat, la recollida de material d’higiene femenina i personal per lluitar contra la pobresa menstrual.
Sandra Castro ha destacat l’“excel·lent presentació” que el grup de 7 joves han realitzat a Vitòria i l'extraordinària acollida per part dels participants en la reunió de la RECE: “han estat unes grans ambaixadores de la ciutat”. Castro ha afegit que "Lleida ha liderat la xarxa temàtica d'ODS amb implicació de la infància que clou avui. Acaba un període de 2+2 anys amb molta feina feta i una proposta de model de projectes que servirà a totes les ciutats". En representació de la Unitat de Desenvolupament i Cooperació de la Universitat de Lleida, ha assistit la tècnica Àngels Sendra Ferrer.
En la xarxa temàtica coordinada per la Paeria hi participen les ciutats de Llíria, Sant Just Desvern, Madrid, València, Esplugues de Llobregat, Tarragona, Ciutadella de Menorca, Getafe, Valdepeñas, La Vall D’en Bas, Saragossa, Sabadell, Vitoria-Gasteiz, Santander, Reus, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, Ibi, Algaida, Alcázar de San Juan, Tomelloso, Terrassa, Lloret de Mar, Gandia, Barcelona, Gijón/Xixón, Granollers i l’Hospitalet de Llobregat.
Dins del treball d’aquesta xarxa temàtica, l’octubre de l’any passat es va celebrar a Lleida una trobada i fira de bones pràctiques sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible vinculats a la infància amb la participació de representants de 20 ciutats d'arreu de l'Estat.
Frisbee, contra la pobresa menstrual
La finalitat del projecte Frisbee (Do Something 4 Nothing) és:
-Definir un model d’actuació ‘en pro’ dels ODS amb la implicació de la infància des del “món local” i que ha de servir d’exemple per a altres ciutats que vulguin i/o necessitin una guia per també fer quelcom similar.
-Realitzar una acció concreta a la ciutat, amb la vista posada en un ODS en particular (la seva elecció és fruit de la detecció de necessitats per part dels mateixos/es joves que participen en el projecte) i ‘provocant’ al màxim la participació d’aquests i d’aquestes joves. Aquesta acció va ser la recollida de material d’higiene contra la pobresa menstrual.
La reunió de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores s’ha celebrat els dies 17 i 18 de març al Palau de Congressos Europa de Vitòria.