Trobada de membres del Projecte Europeu Opportunity a la ciutat de Lleida

El regidor d'Esports, Ignasi Amor, i el tinent d’alcalde Paco Cerdà reben la delegació formada per representants de 7 països en un acte celebrat avui a la Paeria Aquest projecte promou la inclusió social de persones amb discapacitat intel·lectual, així com la igualtat d’oportunitats des de la perspectiva de gènere

El Saló de Sessions de la Paeria ha acollit aquesta tarda la recepció dels participants en la primera trobada del Projecte Europeu Opportunitiy de l’any 2022, que se celebra a Lleida. El regidor d'Esports, Ignasi Amor, i el tinent d’alcalde Paco Cerdà han estat els encarregats de rebre la delegació formada per representants de set dels 9 països que formen part de l‘Associació Europea de Jocs i Esports Tradicionals

Ignasi Amor els hi ha donat la benvinguda, mentre que Paco Cerdà els hi ha fet un breu resum de la Paeria i la seva significació històrica.
El Projecte Europeu Opportunity està cofundat pel programa “Erasmus+ Programme” de la Unió Europea i coordinat des de l’INEF de Catalunya. Els seus objectius són, per una banda, promocionar la inclusió social de persones amb discapacitat intel·lectual i, per l’altra, promoure la igualtat d’oportunitats des de la perspectiva de gènere. Per aconseguir-ho es planteja una metodologia que combina una formació en línia d'educadors, un manual d'intervenció en diferents contextos d'educació formal i no formal, i una eina APP per avaluar l'impacte positiu de les intervencions inclusives.
Aquestes trobades tenen com a propòsit afavorir el desenvolupament del projecte i difondre i potenciar la cultura i el coneixement del país, regió i ciutat on es duen a terme, així com de les seves institucions.
Tradicionalment, es fan dues trobades a l’any. En aquest cas, la primera d’enguany se celebra en la ciutat de Lleida del 16 al 19 de març i acull membres procedents d’Espanya, Portugal, Itàlia, Tunísia, Croàcia i Polònia.