Corals amateurs al Centre Històric i la Mariola per afavorir espais de trobada veïnal
Impulsades des del Pla Local d’Acció Comunitària Inclusiva amb entitats de les dues zones, compten amb una vintena de veusLa iniciativa, que fomenta la convivència i les relacions comunitàries, s’obra al conjunt de la ciutadania
Impulsades des del Pla Local d’Acció Comunitària Inclusiva amb entitats de les dues zones, compten amb una vintena de veusLa iniciativa, que fomenta la convivència i les relacions comunitàries, s’obra al conjunt de la ciutadania
El Centre Històric i la Mariola tenen en marxa un projecte sociocultural adreçat al veïnat dels dos barris per fomentar espais de trobada i de cohesió. Es tracta de grups de cant Coral, que s’obren també a la ciutadania que vulgui participar-hi. La iniciativa, que sorgeix de la Regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030, es desenvolupa amb la participació d’entitats dels barris i es planteja com a activitat per afavorir les relacions comunitàries i la convivència veïnal.
Les corals són amateurs i estan integrades per una vintena de veus, entre les dues. Estan formades per persones de diferents nacionalitats i edats i esdevenen una oportunitat per mantenir espais de trobada. Compten amb una professora de Cant Coral de l’Orfeó Lleida i fan sessions setmanals de 45 i de 60 minuts de durada.
Al Centre Històric el grup assaja els dimarts, de les 09.15 h a les 10.15 h, a l’espai de l’Orfeó, al c/ Sant Martí, 60-62. A la Mariola, l’activitat es fa el dijous, de les 10 h a les 10.45 h., a la sala d’actes del Centre Cívic, al c/ Artur Mor, 1. Per a més informació o per inscriure’s gratuïtament a qualsevol dels dos grups es pot trucar al 610 428 485.
Les característiques pròpies del Centre històric i de la Mariola fan que sigui necessari fomentar les relacions socials i de benestar de la ciutadania, sobretot en casos on la situació implica més risc d’exclusió. La Coral del Centre Històric va originar-se el 2018 a través del Pla de Desenvolupament Comunitari, liderat per l’entitat Prosec i conjuntament amb la Fundació Orfeó. La proposta es va plantejar com a un espai participatiu per al veïnat, amb la música com a recurs per promoure els lligams al barri. La pandèmia va interrompre l’activitat en diverses ocasions. Prosec va reprendre la continuïtat l’any passat i amb el nou curs, al setembre de 2021, l’àrea social de la Paeria va encapçalar el projecte a través del Pla Local d’Acció Comunitària Inclusiva. A la Mariola, la Coral s’inclou a “L’Escoleta”, el programa d’accions de la comissió de cultural de la Zona 9, integrada per la Mariola, Turó de Gardeny i Blocs Joan Carles.