5 espectacles de LaTemporada Lleida, Premis de la Crítica d’Arts Escèniques 2022

Aquests guardons, que organitza la plataforma Recomana.cat, reconeixen els professionals i les produccions catalanes de les arts escèniques que durant l’any natural anterior hagin estat especialment valorats per la crítica

5 espectacles programats a LaTemporada Lleida van ser guardonats aquest dilluns amb el Premi de la Crítica d’Arts Escèniques, que organitza la plataforma Recomana.cat i que tenen l’objectiu de reconèixer els professionals i les produccions catalanes de les arts escèniques que durant l’any natural anterior hagin estat especialment valorats per la crítica.

Així, els espectacles programats a LaTemporada durant el darrer any que van ser premiats són:

  • Premi al millor actor per Joan Carreras a Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard)
  • Mònica López premi actriu de repartiment per De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda de La Calòrica
  • Andrea Álvarez com intèrpret revelació per Mare de sucre
  • Ballarina per Sol Picó a Malditas plumas
  • Premi de circ per MDR (Mort de Riure) de Los Galindos

Els Premis de la Crítica –des del 2015 Premis de la Crítica d’Arts Escèniques– s’atorguen per donar suport i difondre l’excel·lència d’una de les manifestacions culturals més importants de Catalunya: les arts escèniques (teatre, dansa, arts de carrer, teatre familiar i espectacles que atreuen al públic jove).

Els jurats dels Premis de la Crítica estan composts per professionals que han exerceixen la prescripció escènica en mitjans escrits, audiovisuals i/o digitals. Els premis no inclouen dotació econòmica, i l’entrega es fa en un acte públic a la primavera, a l’entorn del Dia Mundial del Teatre (27 de març). Des del 2016 formen part dels actes del Dia Mundial del Teatre organitzats per l’Associació d’Empresaris de Teatres de Catalunya (Adetca).