<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36585>>.

Els números 13 i 64 determinen l’ordre d’assignació de les places del Casal de Setmana Santa

El sorteig que s’ha fet a la Regidoria d’Educació per fixar l’ordenació de places ha establert que n’obtindran a Camps Elisis les famílies que tinguin els números de preinscripció entre el 13 i el 55; a Joan XXIII, entre el 13 i el 58, i a Pardinyes, les famílies entre el 64 i el 105

El sorteig que s’ha fet a la Regidoria d’Educació per fixar l’ordenació de places ha establert que n’obtindran a Camps Elisis les famílies que tinguin els números de preinscripció entre el 13 i el 55; a Joan XXIII, entre el 13 i el 58, i a Pardinyes, les famílies entre el 64 i el 105

La Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes ha fet el sorteig d’adjudicació de les places ordinàries per al Casal de Setmana Santa, per a infants de 3 a 12 anys. Les places que s’han d’assignar començaran a repartir-se a partir dels números següents: el núm. 13 a l’escola Camps Elisis; també el número 13 a l’escola Joan XXIII i el núm. 64 a l’escola Pardinyes. D'aquesta manera, a Camps Elisis han obtingut plaça les famílies que tenen els números de preinscripció entre el 13 i 55, ambdós inclosos; a Joan XXIII, entre el 13 i el 58, i a Pardinyes, les famílies que tinguin els números entre el 64 i el 105.
El casal es farà en aquests centres, amb 72 places a cada cadascun, de l’11 al 14 d’abril, en horari de 08.30 h a 14 h. La tinent d’alcalde Sandra Castro ha explicat que en total s’han rebut 296 preinscripcions. D’aquestes, s’han registrat 104 preinscripcions a Camps Elisi, 66 a Joan XXIII i a 126 a Pardinyes. S’ha de tenir en compte que de les 216 places disponibles, 45 estan reservades a infants en situació de vulnerabilitat (un 20% a cada escola) i 40 s’han assignat segons criteris de priorització. Així, el sorteig ha determinat la distribució de 131 places.

El casal de Setmana Santa que organitza la Paeria és un recurs de lleure educatiu gratuït que es fa durant les vacances escolars que contribueix a la conciliació de la vida laboral, familiar i personal dels pares i mares. Els tallers que s’ofereixen pretenen treballar valors com la solidaritat, la tolerància o la diversitat, aportant al desenvolupament integral dels infants.

És un projecte que s’ha tirat endavant amb el finançament del Pla corresponsables (2021‒2023) impulsat per la Secretaria d'Estat d'Igualtat i per la Violència de Gènere, del Ministeri d'Igualtat i el Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.
Sistema per atorgar les places
El sistema d’atorgament de places prioritza les situacions familiars següents: família monoparental de categoria general, família monoparental de categoria especial, mares/tutores que hagin patit situació de violència de gènere i dones en situació d’atur de llarga durada o majors de 52 anys. Després d’aquesta primera adjudicació, donat que la demanda supera l’oferta, es procedeix al sorteig per acabar d’adjudicar la resta de places. Cada sol·licitud rep un numero assignat de manera aleatòria i que ordena les sol·licituds després del sorteig. Un cop adjudicades les places disponibles, les persones que han realitzat la inscripció prèvia rebran un correu electrònic on se’ls comunicarà si han obtingut plaça o no.