VIII Jornada d’Emprenedoria a Lleida

Emmarcada en el projecte JEP, Joves Empresaris/àries de Ponent, un projecte educatiu coordinat per l’Institut Municipal d’OcupacióL'alumnat dels centres educatius participants ha presentat les seves propostes de cooperativa per adquirir experiència en el món emprenedor i empresarial

El programa Joves Empresaris i Empresàries de Ponent (JEP), coordinat per l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) Salvador Seguí, ha celebrat la VIII Jornada d’Emprenedoria a Lleida, al Centre Cívic de Balàfia. L’objectiu de la jornada és donar a conèixer les cooperatives que l’alumat de l’ESO, Cicles Formatius i FQPIS que hi participa ha ideat durant el curs. Els centres de la demarcació de Lleida que hi han pres part han estat: l’IES Tàrrega, l’IES Mollerussa, l’Escola Agrària d’Alfarràs, Calidoscopi-Maristes, l’IES Castell dels Templers i l’IMO.
En la jornada d’avui s’han presentat les propostes, demostrant la capacitat d’utilitzar i adaptar els coneixements i habilitats a un context o situació d’un sector determinat. L’alumnat de cada centre ha exposat la cooperativa, els productes que comercialitzarien i els valors i la missió que els representa a través d’un vídeo promocional. Així, desenvolupen competències diverses com: la comunicació, treball en equip, lideratge i creativitat.

El director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Ramon Boixadera, i el regidor d’Ocupació, Responsabilitat Social i Horta i president de l’IMO, David Melé, han estat els encarregats de presentar la jornada i donar la benvinguda als assistents. Melé ha explicat que a través del projecte JEP, l’alumnat adquireix una primera experiència amb el món de l’emprenedoria d’una forma molt pràctica. Creen la seva pròpia cooperativa, aporten un capital, creen uns estatuts, organigrama i trien un sector al que volen destinar la seva activitat comercial.

Durant el curs escolar realitzen diferents activitats per generar ingressos per comprar els productes que després vendran en el Mercadet tindrà lloc el 3 de juny, a la plaça de la Catedral de Lleida. L’activitat també forma part del Programa Lleida Talent Emprenedor.

En el marc de la jornada d’avui, s’ha aprofitat per fer dos tallers vinculats a l’emprenedoria. D’una banda, “L’actitud ens multiplica”, a càrrec de Tàctica 360, i “Negociem?”, conduit per Cristina Molinero, tècnica coordinadora del programa JEP. D’aquesta manera, han tingut l’ocasió de practicar com actuar en la negociació d’una possible venda i les tècniques a utilitzar per tancar-la.

Aquest projecte educatiu es desenvolupa amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, dins de la programació “Lleida Talent Emprenedor”.