Lliurament dels Premis Hera en reconeixement a les aportacions a l’osteoporosi i la menopausa

Els guardons de la primera edició dels premis han estat per a Marta Canals (Investigació i Recerca), Carla Romagosa (Cultura), Marina Rúbies (Periodisme i Comunicació) i Montserrat Roura (Emprenedoria) Les tinents d’alcalde Sandra Castro i Montse Pifarré, que han estat membre del jurat d’aquesta primera edició, i el tinent d’alcalde Paco Cerdà han assistit a la gala que s’ha fet a la Llotja

La Llotja de Lleida ha acollit aquest vespre la gala dels Premis Hera, organitzats per reconèixer les aportacions en l’osteoporosi i la menopausa des de diferents àmbits. En aquesta primera edició, els guardons han distingit Marta Canals, en la categoria d’Investigació i Recerca; Carla Romagosa, amb el premi Cultura; Marina Rúbies, en l’apartat Periodisme i Comunicació, i Montserrat Roura, a l’Emprenedoria.
Les i els tinents d’alcalde Sandra Castro, Montse Pifarré i Paco Cerdà han participat en l’acte, promogut per l’associació HERA. És l’única a Catalunya dedicada a l’osteoporosi, que té com objectiu donar a conèixer i difondre què és aquesta malaltia, així com la menopausa, per fer prevenció i millorar la qualitat de vida de les afectades.
Pifarré ha felicitat les guardonades per la seva tasca i a l’entitat Hera per l’impuls d’aquests premis perquè la suma dels seus esforços ajuda a visibilitzar episodis com la menopausa, que moltes dones viuen en silenci, sense cap comprensió, reconeixement social o l’atenció que poden requerir.
En representació de la Paeria, Pifarré i Cerdà han lliurat dos dels guardons, que són obra de l’escultor Miquel Ángel González, argentí que resideix a Lleida, on ha desenvolupat part de la seva trajectòria artística amb nombroses exposició a la ciutat i al territori.
Les tinents d’alcalde Pifarré i Castro, com a regidores de Recursos Municipals, Hisenda i Salut, i d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, també ha format part del jurat dels premis, juntament amb la presidenta de l’Hera, Maria Antònia Roca; i els i les representants de les següents institucions i/o organismes: Diputació de Lleida, Institut Català de les Dones, Col·legi Oficial de Metges de Lleida, Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida, Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, Col·legi de Periodistes de Catalunya, Federación de Empresarias y Profesionales, BPW Spain i Serveis Territorials a Lleida del Departament de Cultura. En aquesta primera edició s’han presentat 24 candidatures.