La Guàrdia Urbana i la Guàrdia Civil precinten un establiment a Lleida dedicat a fabricar formatges sense cap mena de control sanitari
L’import dels productes alimentaris localitzats és d’uns 12.000 euros aproximadament
La Unitat d’Investigació i Policia Administrativa de la Guàrdia Urbana de Lleida, conjuntament amb agents de la companyia de Balaguer de la Guàrdia Civil, han portat a terme aquesta setmana una operació conjunta per precintar un establiment ubicat a Lleida, on es fabricaven formatges i altres productes alimentaris sense cap mena de control sanitari. L’operació s’ha realitzat a petició dels veterinaris del Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya i de la Veterinària Municipal de la Paeria.
Els fets es remunten a principis del mes de febrer, quan la policia local de San Sebastià va informar de la possible localització a Lleida d’un local on hi hauria activitat de fabricació de productes làctics, especialment formatges, sense els controls sanitaris reglamentaris. A partir d’aquesta informació, que no oferia més dades, es va iniciar una investigació que ha finalitzat amb la localització de l’establiment.
Aquesta mateixa setmana s’ha procedit al precinte del local i s’ha requerit la destrucció de tots els productes alimentaris que es trobaven en el seu interior. En concret s’han localitzat 228 quilograms de diferents tipus de formatges, 200 litres de sèrum en garrafes de 25 litres, 50 litres i 100 litres, 10 quilograms de xoriço i 600 litres de llet dipositada en diferents banyeres i preparada per al seu posterior tractament. Es calcula que l’import dels formatges i els productes alimentaris que s’han localitzat és d’uns 12.000 euros.
La Guàrdia Urbana de Lleida ha obert diligències penals per un presumpte delicte contra la salut pública, informant també a Inspecció de Treball i al Departament d’Activitats i Urbanisme de l’Ajuntament de Lleida. També es farà arribar l’informe a la policia local de Sant Sebastià perquè, si s’escau, continuï les investigacions a la seva localitat.