Lleida s’adhereix a L’Hora del Planeta
La Paeria, la Seu Vella i el Castell de Gardeny quedaran aquest vespre una hora a les fosques amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre el canvi climàtic i les accions necessàries per frenar-lo
La Paeria, la Seu Vella i el Castell de Gardeny quedaran aquest vespre una hora a les fosques amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre el canvi climàtic i les accions necessàries per frenar-lo
Lleida s’ha adherit un any més a L’Hora del Planeta, una iniciativa promoguda per World Wide Fund for Nature (WWF) a escala mundial amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre el canvi climàtic i les accions necessàries per frenar-lo.
En suport a la campanya, l'Ajuntament de Lleida deixarà a les fosques durant una hora la Seu Vella, el Palau de la Paeria i el Castell de Gardeny.
El de Lleida és un dels 503 ajuntaments de l’Estat espanyol que enguany s’han adherit a la iniciativa, juntament amb 131 empreses, 150 organitzacions i prop d’un miler de ciutadans i ciutadanes d’arreu de l’Estat.
L'Hora del Planeta va néixer en Sidney el 2007 com un gest simbòlic per a cridar l'atenció sobre el problema del canvi climàtic. Un senzill gest que consisteix a apagar les llums d'edificis i monuments durant una hora.
Un símbol amb el qual es vol recordar que la naturalesa és el sistema de suport vital del planeta, que ens brinda tot el que necessitem, des de l'aire que respirem fins a l'aigua que bevem i els aliments que mengem i que hem de defensar-la ara per a salvaguardar la salut del nostre planeta i, al seu torn, la nostra pròpia salut i benestar.
Des de la seva primera edició en 2007 (2009 a Espanya), la campanya s'ha convertit en un dels moviments ambientals més grans del món, oferint un altaveu a milions de persones i a milers d'empreses i institucions que se sumeixin en més de 200 països.
2022, un any crucial
L'edició 2022 té lloc en un moment especialment important. Una aliança de governs i organitzacions, entre elles WWF, demanen una major ambició i una acció urgent per a detenir i revertir la pèrdua de la naturalesa per a 2030. De fet, estem en plena dècada de la restauració de Nacions Unides i en 2030 també hem de complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l'Agenda 2030.
Unes setmanes després de l'Hora del Planeta 2022, els líders mundials es reuniran en la COP15 del Conveni de Nacions Unides sobre Diversitat Biològica per a decidir sobre un nou pla d'acció global per a la naturalesa per a la dècada vinent.
El 2022 cobrarà encara més rellevància el concepte One Health perquè després de la pandèmia és cada vegada és més evident que només podem viure com a éssers humans sans en un planeta que també ho està.