<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36602>>.

WorkShop per compartir els projectes de Cooperació Internacional i Educació per la Transformació Social

Aquest taller de treball, organitzat per la Paeria, la Coordinadora d’ONGD i la Unitat de Desenvolupament i cooperació de la UdL, està adreçat a les entitats que han desenvolupat en els darrers anys aquestes iniciatives

Aquest taller de treball, organitzat per la Paeria, la Coordinadora d’ONGD i la Unitat de Desenvolupament i cooperació de la UdL, està adreçat a les entitats que han desenvolupat en els darrers anys aquestes iniciatives

El Centre Cívic de l’Ereta acull aquest matí un workshop amb les entitats i ONGD de la ciutat on compartir els projectes de Cooperació Internacional i Educació per la Transformació Social que s’han dut a terme els darrers anys.

La tinent d’alcalde i regidora de Cooperació, Sandra Castro, ha saludat els participants en aquest taller de treball, organitzat per l’Àrea de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Lleida, la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, i la Unitat de Desenvolupament i Cooperació de la Universitat de Lleida.
La finalitat d’aquesta trobada és oferir un espai a la ciutadania de Lleida per compartir els projectes de Cooperació Internacional i Educació per la Transformació Social, tant amb altres entitats de la ciutat com amb totes aquelles persones de la ciutat que vulguin conèixer quins són els últims projectes executats i finançats amb el 0,7% de l’Ajuntament de Lleida d’aquests últims anys. No es tracta només d’un rendiment de comptes amb la població, sinó també de donar a conèixer la feina que es fa des de les entitats que estan treballant en Cooperació i EpTS a la ciutat de Lleida.
La trobada es desenvolupa sobre 3 punts claus:
- La presentació de l’informe de la UdL sobre l’estat de les entitats a la ciutat de Lleida.
- La presentació del “Circuit de reforç a entitats” que s’ha generat de les sinergies entre els 3 agents de cooperació (UdL, Coordinadora d’ONGD’s de Lleida i Ajuntament de Lleida)
- La presentació dels projectes de 18 ONGD i entitats de la ciutat de Lleida que en els 3 darrers anys s’han presentat a les convocatòries de l’àrea de Cooperació Internacional de la ciutat de Lleida.
L’Ajuntament de Lleida, com a primera institució de la ciutat, destina des de l’any 1994 part dels pressupostos públics a iniciatives de cooperació i Educació per a la Transformació Social (EpTS), contribuint socialment i econòmica al creixement dels pobles. És l'anomenada AOD - Ajuda Oficial al Desenvolupament.
Des de l'Àrea de Cooperació Internacional, seguint la línia de treball de coherència de polítiques i de defensa de la cooperació descentralitzada, es vol donar a conèixer a la ciutadania les accions finançades per l'Ajuntament de Lleida i dutes a terme per les entitats de la ciutat.
Invertir en cooperació és fer-ho a les necessitats d'avui i en les solucions del demà; és projectar el nostre país a escala internacional com a soci solvent i fiable en la resposta a problemes globals; és connectar amb sentiment majoritari de la societat i fer de la solidaritat internacional un element de cohesió i un antídot a les amenaces globals.
Aquesta trobada és una forma de retornar la informació sobre l’import del 0,7% a la ciutadania de Lleida, en un esforç de treballar per la transparència en les polítiques públiques de cooperació internacional i per potenciar el treball en xarxa per les entitats que treballen en l’àmbit del desenvolupament.