Els millors 115 estudiants de música dels conservatoris catalans opten al Premi BBVA al Talent Individual

- Les audicions es realitzaran al Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida i a l’Auditori Municipal Enric Granados el cap de setmana del 2 i 3 d’abril - Els participants han estat seleccionats per part dels Conservatoris Professionals, Centres Autoritzats de Grau Professional i Centres Integrats de tot Catalunya - El Premi està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA, i compta amb la coorganització de l’Associació de Conservatoris de Catalunya, que integra el de Lleida

El cap de setmana del 2 i 3 d’abril, els millors 115 estudiants de música de 22 centres d’arreu de Catalunya, que cursen els seus estudis als conservatoris professionals, participaran en la sisena edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual que se celebrarà al Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida (el dissabte 2 d’abril) i a l’Auditori Municipal Enric Granados (el diumenge 3 d’abril).

L'alcalde, Miquel Pueyo, n'ha presidit la presentació, al Saló de Plens, acompanyat de la tinenta d'alcalde Sandra Castro; Belén Latorre, directora de la Fundació Antigues Caixes Catalanes; Andrés Cabello, director de zona del BBVA, i Joan Morera, president de l'Associació de Conservatoris de Catalunya.

El paer en cap ha destacat la importància que té per a Lleida, ciutat amiga de la infància, la celebració d'uns guardons que volen "potenciar la formació musical dels joves músics estudiants per facilitar que s'hi puguin dedicar professionalment".

El premi el convoquen la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA i la coorganització de l’Associació de Conservatoris de Catalunya, de la qual forma part el de Lleida. 
 
Cada edició té com a seu un Conservatori d’una població catalana diferent. A Lleida l'han precedit precedit Manresa, Vic, Barcelona, Vila-seca i Sant Cugat.
 
Segons les bases, cada centre autoritzat pot presentar un màxim de cinc alumnes per a cada categoria, de qualsevol instrument. Dels 115 participants, el 74% prové de la província de Barcelona; el 15%, de Lleida (dels conservatoris d'aquesta ciutat i de Cervera, a més, de L'Intèrpret), el 8% de Tarragona i el 3% restant de Girona. A la prova final passaran 18 aspirants.
 
Gairebé totes les especialitats d’instruments estaran representades en el Premi (piano, instruments de corda, de vent, guitarra, cant, acordió, percussió, etc).
 
Els participants tindran les proves eliminatòries el dissabte 2 d’abril i a darrera hora de la tarda es coneixeran els finalistes, que passaran a la prova final que es desenvoluparà el diumenge 3 d’abril al matí.
 
El jurat i els premis
 
El jurat estarà format per professionals de reconegut prestigi en el món musical. Els que formaran part de la fase final seran: Dolors Cano, Manel Valdivieso, Rafael Bonavita, Jordi Camell, Peter Thiemann i Raquel Castro.
 
Es concedirà un premi per a cada categoria i també hi podrà haver una menció especial del jurat:
1. Categoria Aleví: 500 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures... En cas de menció del jurat, 200 euros.
2. Categoria Júnior: 1.000 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures... En cas de menció del jurat, 300 euros.
3. Categoria Jove: 1.500 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures... En cas de menció del jurat, 400 euros.
 
També es concediran els Premis especials ACCat a la millor interpretació d’una obra d’un compositor català, consistents en un lot de partitures valorades en 100 euros.
 
El veredicte del jurat es farà públic el mateix diumenge 3 d’abril, a les 17.30 h, en un acte de lliurament de premis que tindrà lloc a l’Auditori Municipal Enric Granados (sala 2). Aquesta cita, oberta al públic, estarà presentada per Ferran Aixalà i comptarà amb l’actuació de David Arnau Macià, trompista guanyador en la categoria júnior de la primera edició del Premi a Manresa (2016) i antic alumne del Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida.
 
Aquesta convocatòria és un dels 8 Premis culturals que la FACC porta a terme en temàtiques tan diverses com la literatura, el dibuix i la pintura, la música, el teatre, el cinema de muntanya i l’associacionisme cultural, amb l’objectiu d’ajudar en la difusió i projecció dels professionals i estendre la cultura arreu de Catalunya.