<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36614>>.

La Comissió Especial de l'U d'Octubre reprèn les compareixences de persones per explicar la seva experiència

Avui s'han pogut sentir dos nous testimonis que passaran a nodrir l'Arxiu Municipal sobre els fets d'aquella jornada de l'any 2017

Avui s'han pogut sentir dos nous testimonis que passaran a nodrir l'Arxiu Municipal sobre els fets d'aquella jornada de l'any 2017

La Comissió Especial de l'U d'Octubre ha reprès avui les compareixences de persones interessades a explicar la seva experiència durant la jornada del primer d'octubre de l'any 2017 a Lleida, durant la votació del referèndum convocat pel Parlament de Catalunya. S'han pogut sentir dos testimonis i els membres de la comissió han pogut també fer-los-hi preguntes. 

"Fem aquestes compareixences per deixar constància als arxius municipals del que va passar aquell dia, per tal que més endavant possibles cronistes i historiadors de la ciutat puguin consultar testimonis de primera mà del que va passar aquell dia. També demanem als mitjans de comunicació i professionals de la fotografia que ens cedeixin les seves imatges amb la finalitat d'engrossir l'arxiu municipal amb tots aquells fets, escrits, imatges i testimonis del que va passar l'1-O", ha afirmat Josep Maria Currià, president de la comissió.

Currià ha assenyalat que s'escoltarà totes les persones que vulguin donar el seu testimoni, però tenint en compte que la tasca de la comissió ha de concloure abans del final del mandat. Fins ara s'han fet una desena de compareixences, però hi ha molta gent que no gosa encara explicar la seva experiència o que no coneix que disposa d'aquesta possibilitat. "Hi ha persones que van resultar molt afectades i encara avui no s'atreveixen a declarar perquè tenen el dol clavat a l'ànima del que van patir aquell dia", ha afegit el president de la comissió.

Les persones que participen en la comissió ho fan voluntàriament i només han de demanar ser convidades. Aquest tràmit es pot fer de manera digital, a la pàgina web www.paeria.cat/udoctubre o presencialment a l'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana.