Neix el Magnífic Fest Lleida

Se celebrará al Turó de la Seu Vella del 16 al 19 de junyRaphael, Nil Moliner, Tanxugueiras, Justin Quiles, El Pony Pisador i Julieta, artistes ja confirmats

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit aquest dimarts la presentació del nou festival que neix a la ciutat, el Magnífic Fest Lleida, que se celebrarà al Turó de la Seu Vella del 16 al 19 juny i que ja té els primers concerts confirmats: Raphael, Nil Moliner, Tanxugueiras, Justin Quiles, El Pony Pisador i Julieta.

El paer en cap ha posat de relleu que “és un projecte molt potent i una mostra de cooperació entre l’àmbit públic i privat”. “És el sorgiment d’una iniciativa que situarà Lleida al mapa, gràcies a un esdeveniment que tindrà un gran potencial d’atracció”. (tall de veu M. Pueyo)

L’escenari principal on actuaran els caps de cartell s’instal·larà a la Seu Vella, perquè el festival vol rescatar l’origen del Centre Històric de Lleida i portar al present els espais representatius de la seva història. En aquest sentit, també omplirà de contingut els racons més desconeguts del centre de la ciutat amb escenaris més petits i d’accés gratuït. Aquesta programació es presentarà més endavant.

Els caps de cartell confirmats són Raphael, el rei de la cançó melòdica que torna als escenaris per celebrar els seus 60 anys de trajectòria amb la gira “Raphael 6.0”; Nil Moliner, que s’ha convertit en un imprescindible del panorama musical amb cançons carregades d’energia; les emergents Tanxugueiras, que fusionen la música tradicional gallega amb ritmes urbans i electrònica; l’estrella nord-americana de l’urban llatí Justin Quiles; els irreverents El Pony Pisador, amants de la música tradicional celta i les cançons de mariners, amb un directe molt interactiu i enèrgic; i l’artista polifacètica Julieta, que presentarà el seu primer EP “Juji”.

Els organitzadors han explicat que el Magnífic Fest és un festival lligat al territori i comptarà amb productes tan representatius de la indústria alimentària lleidatana com la fruita i els vins DO Costers del Segre, entre d’altres productes artesanals. El festival busca interactuar i dinamitzar altres sectors econòmics de la ciutat per tal d’oferir una experiència completa als visitants.

Magnífic Fest és un esdeveniment creat fruit de l’aliança de tres empreses com són Cal Sortir 202, Line Up i La Traca i compta amb el suport institucional de l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida, el Consorci del Turó de la Seu Vella i el patrocini de San Miguel Magna.

A la presentació també han assistit el tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Turisme de Lleida, Paco Cerdà; el regidor de Joventut, Festes, Tradicions i Esports, Ignasi Amor; la vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach; la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rosa M. Pujol, així com regidors i regidores de la Corporació Municipal.