Rebuda al professorat del programa Erasmus amb el CFA Victorina Vila

El tinent d’alcalde Toni Postius ha saludat el grup de professors de Finlàndia, Suècia, Alemanya i Turquia que estan a Lleida en el marc d’aquest intercanvi

El tinent d’alcalde Toni Postius ha rebut a la Paeria el grup de professors que estan realitzant un intercanvi en el marc del programa Erasmus amb el Centre de Formació de Persones Adultes (CFA) Victorina Vila. Postius els ha donat la benvinguda a la ciutat i els ha explicat algunes dates i fets rellevants de la ciutat, així com de l’edifici del Palau de la Paeria. Entre altres, els ha comentat la reproducció de la Carta Pobla, de 1150, la primera constitució per a la ciutadania de Lleida; el retaule gòtic del segle XV que originalment adornava l’altar a l’antiga capella de l’edifici o sobre el tapís amb una frase escrita en una crònica de Ramon Muntaner al segle XIV, que és un dels símbols de la ciutat.

El grups de professors s’han interessat per temes d’actualitat i han preguntat pels serveis i l’acollida que Lleida i la Paeria estava oferint a les persones refugiades ucraïneses que arribaven a la ciutat.
El CFA Victorina Vila participa en aquest programa d’intercanvi Erasmus d’escoles d’adults juntament amb centres de Finlàndia, Suècia, Alemanya i Turquia. El projecte, coordinat al centre lleidatà per Sogues Messegué, permet que comparteixin experiències educatives entre el professorat. En aquest sentit, s’han fixat en l’aplicació de les noves tecnologies a l’aula, especialment després d’aquest temps de pandèmia en què han estat una eina fonamental per al sector. Avui i demà el grup d’intercanvi assistirà, entre altres, a tallers, conferències, visites culturals i patrimonials a la ciutat i dijous es desplaçaran a Barcelona.