Obertes les inscripcions per als projectes Nadó i Ralet d'atenció a la primera infància

Estan adreçats a famílies amb infants d'edats compreses entre 0 mesos i 1 any 

L'Ajuntament de Lleida ha obert el termini d'inscripció per als projectes Nadó i Ralet, que desenvolupa la regidoria d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes a les Ludoteques Municipals. Tots dos programes estan adreçats a famílies amb nadons i infants fins a 1 any i tenen com a objectiu oferir-los recursos educatius per a la primera criança.

Al projecte Nadó i Ralet s'ofereixen 12 places per sessió i es realitzen dues sessions cada trimestre. En aquestes sessions es treballen els primers jocs, l'alimentació o com es desenvolupen els sentits, entre d'altres aspectes, en un espai compartit entre les famílies participants que permet posar en comú preocupacions i experiències.

El projecte Nadó està destinat a infants de 0 a 6 mesos. Consta de 9 sessions on es fan activitats com jocs de tacte, música i psicomotricitat, cura personal i moixaines. El projecte Ralet està destinat a infants de 6 mesos a 1 any.

Amb la millora dels indicadors Covid, el projecte s'ha dut a terme de manera presencial i poden assistir-hi els dos progenitors. En els períodes de confinament per la Covid els projectes es van realitzar on-line i després, progressivament es va oferir que assistissin a les sessions un adult amb un infant.

L'objectiu d'aquests programes és construir una xarxa de suport entre les famílies i contribuir a posar a la seva disposició eines educatives per poder intervenir en el desenvolupament dels nens/es segons l'edat. També és un espai on es poden observar dinàmiques familiars i prevenir situacions de risc.

El projecte Ralet i Nadó, impulsats per la regidoria d'Educació, es desenvolupen des de l'any 2008 i formen part del Programa LIF (Família i Ludoteca) de la Xarxa Municipal de Ludoteques de la Paeria.

Les activitats dels projectes Nadó es despleguen a la Ludoteca Parc de Gardeny i a la Ludoteca del Centre Històric i el projecte Ralet a la Ludoteca de la Bordeta.